Hockey

FBK bröt trenden: ”Extremt viktigt”

Av: 

Erik Löfgren

HOCKEY

Vände och vann första semifinalen mot Växjö

Det orangea publikhavet såg ut att bära Växjö till ännu en seger mot Färjestad.

Men på fyra minuter i tredje perioden hade Färjestad vänt, brutit förlustsviten mot Växjö – och satt sig i förarsätet i semifinalserien.

– Extremt viktigt, det är alltid gött att ta en vinst i första, säger Färjestads Joakim Hillding.

0–0 efter den första perioden var långt ifrån talande för matchbilden. Båda lagen gick ut och satte högsta fart och utbytte chanser i en kokande Vida Arena.

När 1–0-målet väl kom var det rutinerade hemmalagets Jan Hlavac som satte något av en chanspuck mellan benen på Fredrik Petterson-Wentzel.

Växjö i ledning inför sista perioden – men på fyra minuter vände FBK på matchen. Efter 7.09 lirkade Pontus Åberg in 1–1-pucken vid Teemu Lassilas första stolpe – och knappa fyra minuter senare hade Per Åslund styrt in ledningspucken, läckert prickskjuten på bladet av Joakim Hillding som snurrat sig fri kring blålinjen.

– Vi brukar hitta varandra ganska bra, så jag visste var han var nånstans, säger Hillding till CMore om samarbetet med Åslund.

”Spelskicklig”

Och Åslund visste vad han skulle göra:

– Man vet ju att han är spelskicklig och det gäller bara att ha klubban i isen.

Och Växjö lyckades inte svara – efter fem raka Växjö-segrar mot Färjestad i SHL bröt Färjestad sviten lagom till semifinalen.

Hemmatränaren Sam Hallam var besviken på sitt lag:

– Vi är inte riktigt på tårna och hade inte desperationen under hela matchen. Det är långt ifrån en stark laginsats, säger han till CMore.

Växjötränaren fortsatte sågningen: 

– Jag hoppas att alla känner att de kan göra bättre än så här. Spelar vi som i dag är det fullt rättvist att Färjestad vinner.

Muntrare då i Färjestad som nu vet att man kan slå Växjö – detta alltså efter fem raka förluster i SHL.

– Det var extremt viktigt, det är alltid gött att ta en vinst i första. Men vinner vi inte nästa är den här segern inte värd någonting, säger Joakim Hillding.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!