Landslagsmålvakt till Djurgården: "En dröm"

Djurgården har gjort klart med en ny målvakt.

Klubben värvar den litauiske landslagskeepern, och Versace-modellen, Mantas Armalis, 21.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han till klubbens hemsida.

Adam Reideborn lämnade Djurgården efter SHL-avancemanget. Men nu har Djurgården gjort klart med en ersättare. Klubben meddelar på sin hemsida att man värvat Mantas Armalis.

Armalis kommer senast från en imponerande säsong i Mora där han hade näst bäst räddningsprocent i allsvenskan med sina 92,6 procent.

– Mantas är en stor, modern målvakt som täcker mycket. Han är på uppåtgående och gjorde en bra säsong i Mora. Han kom dessutom tvåa i procentligan när han spelade i ett mittenlag och det tyder på att han har en hög kapacitet. Framförallt är Mantas utvecklingsbar, säger Djurgårdens målvaktstränare Anders Persson.

"Jävla vinnarskalle"

Armalis är visserligen litauisk landslagsmålvakt men är trots det uppväxt i i Stockholm med Djurgården som favoritlag.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är uppvuxen i Haninge och har alltid sett upp till djurgårdsspelare. Jag har varit djurgårdare sen jag började kolla på hockey, säger han.

Själv lyfter han fram sin tävlingsinstinkt som en av sina starkaste sidor:

– Jag är en tävlingsmänniska och har en jävla vinnarskalle. Jag har vuxit upp i en familj som tävlar i allt. Vi kan åka på en enkel resa till Frankrike och så går man och kollar på sanddynerna. Då ropar farsan "först upp vinner". Då är det bara att kubba allt man har tills man har blodsmak i käften, säger han.

Modell för Versace

Mantas Armalis är inte bara känd för sina målvaktsegenskaper. Hans utseende har även tagit honom ut i modellvärlden. Vid flera tillfällen har 21-åringen varit modell för det exklusiva märket Versace på Milanos modevecka.

– Jag är lite unik jämfört med många andra modeller på så vis att jag är mycket större. Dels för att jag har större lår på grund av hockeyn, dels för att jag har större överkropp och är mer muskulös. Versace vill ha atletiska modeller medan andra modehus i inte minst Paris vill ha tunnare killar, sa han i en intervju med Hockeysverige.se förra året.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN