Stående ovationer för Teemu Selänne

”Jag kommer för alltid komma ihåg det”

Teemu Selänne har spelat sin sista grundseriematch i NHL.

När Anaheim slog Colorado hyllades finländaren med stående ovationer varje gång han var på isen i tredje perioden.

– Jag kommer för alltid komma ihåg den här kvällen, säger han.

Nick Bonino avgjorde nattens möte mellan Anaheim och Colorado i sudden death. Hemmalaget låg under med två mål inför tredje perioden men vände, vann med 3–2 och går in i slutspelet med en bra trend.

Men matchens höjdpunkt var en hyllning. Teemu Selänne, 43, kommer med stor säkerhet att lägga av efter säsongen. Finländaren har spelat 15 av sina 20 NHL-säsonger i Anaheim – och hemmapubliken i Kalifornien uppskattar sin veteran.

Varje gång Selänne var på isen i tredje perioden förärades han stående ovationer av fansen.

– Vilket avslut. Fansen gjorde det här oförglömligt. Det är en ära, jag är överväldigad. Jag kommer för alltid att komma ihåg den här kvällen, säger Selänne enligt LA Times.

Giguere hyllades också

Selänne fick tala till fansen i mikrofonen efter matchen och valde då att ställa sig brevid Jean-Sebastien Giguere. Coloradomålvakten, som vunnit Stanley Cup med Ducks, är också på väg att lägga av och fick också hyllningar av Anaheim-fansen. Aktionen gjorde hemmacoachen Bruce Bordreau tårögd.

– Jag är glad att det inte var några kameror på mig. Jag grät. Hur kan du inte? Det är fantastiska scener du får se i sport. Två välförtjänta hockeyhjältar som kramas efter matchen, säger han enligt LA Times.

Jämför med Jordan

Selänne har tidigare uttalat sig om svårigheterna med beslutet att lägga av. Han drog då paralleller till basketlegendaren Michael Jordan, som också hade svårt att sluta.

– Folk pratar om Michael Jordans sista matcher i Washington, men inte gör det honom mindre gudomlig för det. Det värsta vore att ångra sig och plötsligt vilja spela igen, sa Selänne enligt Hufvudstadsbladet till Orange County Register förra veckan.

HÄR KAN DU SE HYLLNINGARNA TILL SELÄNNE!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN