Reinfeldt emot SHL-förslaget

HOCKEY

Statsministern: "Det är helt fel"

Foto: Kritisk. Fredrik Reinfeldt är emot SHL:s förslag att bland annat slopa kvalserien.

SHL:s förslag att bland annat skrota kvalserien till nästa år har mött massivt motstånd i hockey-Sverige.

Nu blandar sig även statsminister Fredrik Reinfeldt, uttalad Djurgårdssupporter, i diskussionen.

– Det är helt fel. Jag tror på systemet att man med egen kraft ska jobba sig upp, säger han till DN.

Förra veckan avslöjades det att SHL har för avsikt att lägga ned kvalserien och i stället införa "wild cards" i SHL, som skulle gynna de två klubbar i hockeyallsvenskan som bland annat har bäst ekonomiska förutsättningar att ta sig upp. SHL vill också införa lönetak och betala ut fallskärm till lag som åker ur den högsta serien i framtiden.

Reinfeldt emot förslaget

Förslaget rörde upp ordentliga känslor runt om i landet och sågades av såväl spelare och sportchefer i hockeyallsvenska lag som av fans till både hockeyallsvenska lag och SHL-lag. Förslaget mötte även motstånd hos det svenska ishockeyförbundet och Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts.

Nu får de stöd av en av landets mäktigaste personer – statsministern och Djurgårdssupporten Fredrik Reinfeldt.

– Det är helt fel. Jag tror på systemet att man med egen kraft ska jobba sig upp och att man ibland kan degraderas för att man inte varit tillräckligt bra, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

"Det skulle minska intresset"

Djurgården är ändå ett hockeyallsvenskt lag som skulle kunna gynnas av förslaget, men det spelar mindre roll för statsministern. Han tror i stället att intresset för hockey skulle minska om förslaget går igenom.

– Det som vrider vårt hjärta, vi som älskar att följa den här idrotten, är att det spelar roll. Att då ändra systemet så att det spelar mycket mindre roll, då minskar också intresset, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM