Klart: Örebro värvar fyra – och Tornberg

Presenterade alla nyförvärv samtidigt

Örebro storstädar.

På en presskonferens presenterade klubben fyra nya spelare och en ny tränare.

Julius Hudacek, Joonas Jalvanti, Derek Ryan och Daniel Viksten spelar i Örebro i höst – och Johan Tornberg kliver in i båset.

Örebro klarade SHL-kontraktet via kvalserien men ökar spelarbudgeten och gör en storstädning inför nästa säsong.

I går kom det fram att målvakten Tim Sandberg och publikfavoriterna Conny Strömberg och Emil Kåberg tvingas lämna klubben. Då var det redan klart att varken Jonas Karlsson eller Robin Gartner får förlängt kontrakt.

I dag presenterade Örebro en mängd nyförvärv och kontraktsförlängningar på en presskonferens.

På tränarsidan har Kent Johansson skrivit på för 1+1 år. Han assisteras av Johan Tornberg, som därmed går från expertrollen på Viasat tillbaka till båset.

– Det stora arbetet är att etablera klubben i SHL och den resan vill jag vara med på. Jag är redo för den kokande kitteln igen, säger Tornberg till Viasatsport.se.

Tre förlängningar

Nyförvärven är namn som tidigare pekats ut i medier som mer eller mindre klara för Örebro. Förre Frölundamålvakten Julius Hudacek, finske backen Joonas Jalvanti och anfallsspelarna Daniel Viksten, Malmö, och Derek Ryan, som utsågs till österrikiska ligans bäste spelare i år, ansluter till SHL-klubben.

Dessutom har Jared Aulin, Tim Wallace och Henrik Löwdahl förlängt sina kontrakt med klubben.

– Vi har någon defensiv position kvar att fylla och har också diskussioner med någon mer forward. Nu är vi i ett helt annat läge än förra året när vi skulle bygga ett nytt SHL-lag över sommaren, säger sportchefen Pontus Gustafsson på presskonferensen som sändes live via na.se.

Slutade efter hot

Johan Tornberg har tidigare tränat Västerås men slutade på grund av hot 2008. Nu har han skrivit på för tre säsonger med Örebro.

– Huvudtränaren är den som kommer peka ut riktlinjerna och jag kommer vara hans hjälp och stöttning i det arbetet. Vi ska jobba jäkligt hårt och inspirerat. Det handlar om att ta nästa steg, säger han till Viasatsport.se.

Målvaktstränaren Michael Andreasson kommer inte att vara heltidanställd i Örebro, utan i stället arbeta som konsult. Därför söker klubben efter en ny målvaktstränare. Rekryteringen av Johan Tornberg innebär också att assisterande tränaren Roland Sätterman lämnar. I stället kommer Håkan Åhlund att vara den andre assistenten till Kenta Johansson.

Örebro flyttar även upp fem juniorer i a-lagstruppen under försäsongen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN