NHL-spelarnas tunga hyllning till Peter Forsberg

HOCKEY

Över 400 aktiva NHL-spelare har sagt sitt: Peter Forsberg är en av de största.

Detta visar en enkät gjord av spelarorganisationen, NHLPA, där spelarna berättat vem de haft som barndomsidol.

Han gjorde 708 matcher i NHL, Noterades för 885 poäng och tilldelades Hart Memorial Trophy, som den mest värdefulla spelaren för sitt lag.

Att Peter Forsberg är en av Sveriges störste NHL-export genom tiderna är få förvånat. Nu kommer det ytterligare bevis på ”Foppas” storhet.

I en enkät utförd av NHLS spelarorganisation, NHLPA tillfrågas drygt 400 aktiva NHL-spelare gällande vem de haft som största inspirationskälla varpå supersvensken toppade listan.

Sverige dominerar

8.4 procent av rösterna hamnade på Forsberg medan tvåan tillika Detroit-stjärnan Steve Yzerman mottog 8,2 procent av rösterna.
På listan får Forsberg sällskap av de två andra svenskarna Nicklas Lidström och Mats Sundin vilka placerar sig på en fjärde respektive femteplats.

Den forne Colorado-stjärnan återkommer i enkäten och namnges som den femte bästa forwarden någonsin. En kategori där Wayne Gretzky placerade sig högst.

Även Lidström återkommer i enkäten men som den näst bäste backen genom tiderna.

Svenskarna Erik Karlsson och Nicklas Bäckström omnämns också dem i listan. Karlsson ansens som den svåraste backen att möta medan den sistnämnde, Bäckström ses som den mest underskattade spelaren i NHL. Med 8.6 procent av rösterna toppar gävlesonen kategorin.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM