Bulan: ”Roligare med Djurgården än Växjö”

HOCKEY

GÄVLE. Brynäs rasade ner till tiondeplats och ställs nu mot tabellsjuan Djurgården:

Men Thomas Berglund räds inte motståndet.

– Det känns roligare med Djurgården än med Växjö, säger Brynästränaren.

Brynäs orkade inte vinna hemma mot Frölunda i den avslutande matchen. Göteborgarna vände till seger genom två mål i slutminuterna. I stället för en åttondeplats och hemmafördel slutade Brynäs tia.

Sedan lagkaptenen Anton Rödin gick sönder har Brynäs rasat i tabellen. Efter det senaste landslagsuppehållet har det bara blivit en seger på tio matcher.

– Vi har tappat lite spets när Anton och även Salmela inte varit med. De jämna matcherna vi vann tidigare var Anton väldigt delaktig i att vi kunde vinna. Nu har det vippat över åt andra hållet, säger Thomas Berglund.

”Spelat riktigt bra”

Nu väntar Djurgården i åttondelsfinal. Stockholmarna har 3–1 i inbördes möten med Brynäs den här säsongen:

– Men det har varit jämna matcher. I de två senaste matcherna har vi spelat riktigt bra. I vanlig ordning har vi skapat mycket men inte varit tillräckligt effektiva, säger Berglund.

Vilka svagheter har Djurgården som ni kan utnyttja?

– Det finns svagheter men vilka det är tänker jag inte berätta för dig. Men spelar vi bra kommer svagheterna att blottas. Det är mycket upp till oss, hur vi agerar.

Växjö har varit något av en mardrömsmotståndare för Brynäs de senaste åren. Av elva matcher har Brynäs förlorat tio. Att det nu blev Djurgården i stället för Växjö tycker Berglund är positivt.

– Båda två är svåra motståndare, men visst är det roligare med Djurgården. Dels är det kortare resa, dels är det upplagt för en publikfest och det brukar bli roliga matcher.

Målvakten Felix Sandström har startat åtta av de tio senaste matcherna men bara vunnit en. Nu öppnar Berglund för att Bernhard Starkbaum kan få chansen mot Djurgården:

– Vi får se, vi har två bra målvakter och det är öppet hur vi gör.

ARTIKELN HANDLAR OM