Bjurman: Mina tips i Dream Team Toronto

avPer Bjurman

TORONTO. Snart är flera års väntan på en riktig hockeyturnering, med de allra bästa på isen, över.

På lördag brakar World Cup igång här i ett förtjusande somrigt Toronto.

Du kan göra festen ännu roligare genom att delta i vårt managerspel och bilda ditt eget Dream Team.

Här är några heta tips innan du börjar plocka stjärnor i de åtta trupperna.

■ ■ SKAPA DITT LAG I DREAM TEAM TORONTO HÄR!

✓ Fyndet

Marc-Edouard Vlasic, Kanada

– En av NHL:s stabilaste backar, rent lidströmsk i sin positionssäkerhet, och han kostar bara fem miljoner. Jag högg honom direkt till ”Team Bjurre”.

✓ Varning

Braden Holtby, Kanada

– Senaste Vezina Trophy-vinnare framstår måhända som ett lockande alternativ i kassen, men Kanada kommer med all säkerhet matcha Carey Price stenhårt. Så det blir begränsat med istid för Holtby.

✓ Målvakten

Jonathan Quick, USA

– Istället kan LA Kings-keepern, som du får för blott 6.5 millar, vara nåt. Han har sin dalar, Quick, men också sina toppar och hittar han formen i den här korta turneringen kan han bli dess otippade kung.

✓ Petad

Jake Muzzin, Kanada

– 4.5 miljoner för Norris Trophy-vinnaren Drew Doughtys radarpartner i LA Kings är ett väldigt kittlande pris, men tyvärr. Det ser inte ut som att Muzzin kommer få spela särskilt mycket.

■ ■ SKAPA DITT LAG I DREAM TEAM TORONTO HÄR!

✓ Powerplay-specialisten

Loui Eriksson, Sverige

– Kostar lite, men ni har ju sett i träningsmatcherna. Får Tre Kronor till det kommer Loui ösa in puckar Daniel och Henrik Sedin serverar honom, framförallt i powerplay

✓ Övervärderad

Vadim Shipacyhov, Ryssland

– Ja, stjärna i KHL. Men han ska definitivt inte vara Rysslands tredje dyraste, värderad högre än sådana som Vladimir Tarasenko och Artemi Panarin. World Cup avgörs i Nordamerika, på liten rink.

✓ Undervärderad

Nathan MacKinnon, Team Nordamerika

– Av alla hungriga valpar i det nordamerikansk U23-laget kan ettan i 2013 års NHL-draft vara allra mest prisvärd. Har imponerat stort i några av träningsmatcherna.

✓ Värd att öppna plånboken för

Sidney Crosby, Kanada

– Vill man gå all in på ett svindyrt ankare i sitt lag är ”världens bäste” förstås ett givet namn. Men även Patrick Kane och Alex Ovetjkin är värda att öppna plånboken för.

✓ Coachen

John Tortorella, USA

– Han har på förhand avfärdats för sin ålderdomliga syn på hockey, men det börjar se ut som att hetlevrade ”Torts” hittat ett koncept som kan funka bra i en så kort turnering.

■ ■ SKAPA DITT LAG I DREAM TEAM TORONTO HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM