”Ett framtidsnamn med stor potential”

avPatrik Brenning

HOCKEY

SHL-profilen ny tränare för Vita Hästen

Tre SM-guld och hyllad lagkapten för Frölunda som spelare.

Nu ska Jonas Johnson från tränarbänken leda Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.

Foto: BILDBYRÅN
Jonas Johnson gjorde totalt 826 matcher i elitserien.

Efter en säsong som assisterande i ungerska Dunaújvárosi Acélbikák och en som huvudtränare för division 1-klubben Varberg kommer Jonas Johnson nu testas på allvar som tränare. 46-åringen, som tog tre SM-guld och agerade lagkapten för Frölunda under flera säsonger som spelare innan pensionen 2009, tar över huvudansvaret för hockeyallsvenska Vita Hästen.

Norrköpingsklubben, som tagit tre poäng på tre matcher i inledningen av säsongen, bekräftar nyheten på sin hemsida.

”Är ett framtidsnamn”

– Jonas är ett framtidsnamn som tränare som vi ser stor potential i. Vi har varit noggranna i rekryteringsprocessen och i utvärderingen av de kandidater som varit aktuella. Där har Jonas utan tvekan varit den bästa kandidaten för oss och vi känner att vi pratar samma språk när det kommer till hockey och ledarskap. Vi är mycket glada att vi nu är överens, säger sportchefen Niklas Czarnecki till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi har några intensiva veckor bakom oss och gruppen har under den tiden tagit stora kliv framåt i sin utveckling, vi känner att spelet börjar stämma allt bättre och roller börjar sätta sig. Jonas kommer in i klubben vid en bra tidpunkt och vi kommer tillsammans bygga vidare på det vi har.

Johnson tar över efter Mikael Johansson som nyligen hoppade av under kaosartade former.

ARTIKELN HANDLAR OM