"Honken" förlänger med Karlskrona

HOCKEY

Johan "Honken" Holmqvist, 37 förlänger med Karlskrona.

Målvakten har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det känns fantastiskt kul, jag är sjukt laddad, säger "Honken" på Karlskronas presskonferens.

I dag presenterade Karlskrona fyra spelare som är klara inför nästa säsong. Några av dem var redan offentliggjorda, men till fansens stora glädje kom nyheten att målvakten Johan "Honken" Homqvist förlänger sitt kontrakt med ett år.

"Vi har sått ett frö"

"Honken" som anslöt till truppen kring jul från Almtuna i allsvenskan är meriterad med spel i både NHL och SHL:s föregångare Elitserien.

– Sen dag ett jag kom till Karlskrona har jag blivit otroligt väl bemött. Det är ett härligt go i föreningen som jag tycker är väldigt häftigt, säger Holmqvist.

Karlskrona som säkrade nytt kontrakt efter att ha besegrat AIK i kvalet, har någonting spännande på gång menar målvakten.

– Vi har sått ett frö, nu ska vi låta det börja växa. Det känns fantastiskt kul att kunna bidra till det, säger målvakten.

Hjälte mot AIK

Klubbens Sportchef Mickael Sundlöv var nöjd med att ha säkrat målvakten som var en mycket bidragande orsak till att laget kunde säkra kontraktet.

– "Honken" var en starkt bidragande orsak till att det gick så bra efter jul. Det såg vi inte minst på prestationen på isen mot AIK. Han tillförde ytterligare en dimension i vårt spel, säger Michael Sundlöv.

Ahnelöv klar

Även klubbens tidigare junior, backen Gustav Ahnelöv kommer spela för klubben nästa säsong.

– Jag är jättenöjd med säsongen. Vi tog oss till SM-slutspel med J20-laget och det var bra, säger Ahnelöv.

Nu har 20-åringen fått ett a-lagskontrakt.

– Sedan fick jag chansen i a-laget. Jag försökte bara spela så bra som möjligt. Det var lite speciellt att spela med de stora pojkarna för första gången, säger Ahnelöv. 

Sedan tidigare har det stått klart att Niklas Arell, 25 ansluter från Färjestad för att förstärka på backsidan och forwarden Emil Lundberg, 22 kommer närmast från Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM