Doldisens show i jättedramat

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Hoppet om en topp sex-placering lever för HV71.

Tacka Max Wärn för det.

– Vi kan inte förvänta oss att David Ullström ska göra fyra poäng per match. Någon annan får kliva fram också, säger han.

Det var David Ullström som var dominanten inför de fullsatta läktarna i Scandinavium. Tre gånger om tog HV71 ledningen i de första perioderna. Två gånger stod Ullström för assisten, och sen gjorde han själv oerhört vackert 3-2.

Men när Jönköpingslaget ändå hamnade i underläge (3-4) i den tredje perioden så var det en doldis som klev fram. Max Wärn, som gjort sju mål den här säsongen, kvitterade först med sex minuter kvar. Och avgjorde sen i förlängningen.

– Det var inte så förväntat kanske. Men jag är förstås glad över det. Ullström spelade fantastiskt i början, men man kan inte förvänta sig att han ska göra fyra poäng i varje match. Tre fick räcka i dag. Så jag fick kliva fram också, säger Wärn.

”Tar en dag i sänder...”

De två poängen gör att HV71 trots allt har ett läge att ta sig upp på topp sex innan serien är slutspelad, och därigenom undvika åttondelsfinalen. Efter matchen skiljde det två poäng upp till Skellefteå (med en match mindre spelad) och tre poäng till Malmö.

– Vi tar en dag i sänder, men med såna här insatser så litar jag jättestarkt på att vi kan klara det. 

Signalen som spelarna och de jublande supportrarna skickade till varandra efter Wärns avgörande var en helt annan än den som skickades ut i onsdags, då man förnedrades av Färjestad (2-8).

– Det finns inte mycket att säga, det är bara att kolla på resultatet då, som berättar ganska mycket om vår insats då. 

”Kollade oss själva i spegeln”

Spelarna samlades efteråt i möten. Och efter det har HV tagit fem poäng av sex möjliga.

– Så jag tror att meddelandet vi fick med oss efter de mötena var ganska positivt. Vi har stått för två bra insatser efter det. Det gällde att vi alla kollade oss själva i spegeln, och det tror jag att alla gjorde ganska bra. 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM