Utspelet: ”Vi måste minska skydden...”

1 av 2
HOCKEY

MALMÖ. 1–2, 1–2, 2–1.

Inga målfester i svensk hockey på måndagskvällen.

– Målvakterna ser ju ut som amerikanska fotbollsspelare. Vi måste minska skydden, säger Rögles tränare Anders Eldebrink.

Rögle är inne i en tuff period just nu.

Tre raka förluster.

Och kanske sved förlusten på måndagskvällen mer än de mot Skellefteå under helgen.

I en målsnål historia, stod 0-0 till den tredje perioden, förlorade man till slut mot Malmö som, gjorde matchavgörande 2–0 i öppen kasse.

Och målsnittet var identiskt i samtliga tre matcher där det pågick herrelithockey på måndagskvällen.

Tre mål per match.

”Har sagt det länge”

Ett mål per period, eller egentligen ännu mindre eftersom avgörandet i Örnsköldsvik kom efter straffar.

Efter derbyförlusten tog Anders Eldebrink, tränare i Rögle, upp problematiken med få mål.

– Jag har sagt det länge, målvaktsskydden måste bli mindre. Skydden blir större för varje år, känns det som, och så har de mentala tränare. Finns ju bara kryssen kvar att sikta på. De ser ut som amerikanska fotbollsspelare, säger han.

Anders Eldebrink var en mästerlig back på hitta de där lediga utrymmen bakom målvakten som aktiv. Ett skott som är få förunnat.

Skjuter för dålig

Och han saknar bra skott från många av hockeyspelarna i dag.

– Titta på Brett Hull, han hade ett bra skott. Man måste röra pucken i sidled och tajma skotten. Det saknar jag från många i dagens hockey, säger han.

Rögle har problem med målskyttet, eller för stora skydd hos på motståndarnas målvakter. På tre matcher har de gjort två mål och hamnar allt närmare en plats i det negativa kvalspelet.

– Vi har tränat på skott hela hösten. Försöker lära ut att killarna ska klara av att skjuta under press och stress. Men ofta hamnar skottet i magen på målvakten. Blir en mental grej.

ARTIKELN HANDLAR OM