Direktkval till SHL 2016

Leksand sprattlade till – reducerade i kvalet

Av: 

Marie Carlsson

Karl Sundström

HOCKEY

"Jag bara skrek och fattade nästan ingenting"

Efter två raka förluster och med tre tunga avbräck var Leksand så gott som uträknat.

Då sprattlade man till ordentligt.

– Det var nästan svart. Jag visste inte ens vart jag var. Det var helt makalöst, säger Leksands matchvinnare Martin Grönberg som avgjorde i förlängning.

Modo har varit överlägset i direktkvalet så här långt. Inför den tredje matchen såg det än mörkare ut för Leksands del sedan succélånet Johan Olofsson kallades hem till Färjestad samtidigt som backarna Simon Erlandsson och Robin Jacobsson utgick på grund av skador senast.

Men efter sju perioder utan mål lyckades Leksand äntligen spräcka nollan mot Modo.

Tre minuter in i den andra perioden drog Alexander Ytterell iväg ett skott i powerplay – som tack vare bra trafik framför kassen letade sig hela vägen in.

Det var 1–0 till Leksand på bortais – men fortfarande var känslan att Modo hade kontroll på det hela. Innan den andra perioden skulle också matchseriens poängkung, Victor Olofsson, trycka dit kvitteringen och sitt fjärde mål på tre matcher.

"Jag bara skrek"

Men efter två klara vinster för Modo var den tredje matchen en rejäl uppryckning från Leksands håll, inte minst den tredje perioden.

Det blev förlängning efter att Leksand hade varit närmast segern.

Väl där avgjorde Leksand blixtsnabbt – Martin Grönberg blev matchhjälte och reducerade i matchserien där ställningen nu är 2–1 till Modo.

– Det var nästan svart. Jag visste inte ens vart jag var. Det var helt makalöst. Det var en sån glädje som bara rusade genom kroppen. Jag bara skrek och fattade nästan ingenting, säger Grönberg till Sportbladet.

Leksand har återigen sprattlat till och hittat energi – matchvinnaren försöker förklara hur det går till:

– Vi har många gånger varit uträknade. Speciellt innan jul. Då var vi helt borta. Sen även i slutspelsserien när vi tappade poäng mot Timrå. Då trodde de flesta att det var kört. Men när vi är uträknade lyfter vi oss ett steg till. Vi litar på varandra och vet vad vi har för kapacitet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Direktkval till SHL 2016

LÄS VIDARE

Leksand har återuppstått – igen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Direktkval till SHL 2016

”Perra” Per-Erik Johnsson

Leksands IF