NHL-svensken: ”Jag går ner lite i lön”

HOCKEY

Började avbetalningen på nya kontraktet

NEW YORK. För två veckor sedan skrev han på en kontraktsförlängning med St Louis Blues.

När klubben i natt nollade Vancouver hemma i Scottrade Center tackade Carl Gunnarsson genom att damma in ett direktskott från blålinjen.

– Jag går ner lite i lön, men allt är inte pengar. Jag är väldigt glad över att få vara kvar i ett lag som kommer fortsätta vara bra för lång tid framöver, säger han till Sportbladet efter 4-0-segern.

 Det nya kontrakt Carl Gunnarsson skrev under för några veckor sedan löper på tre år och ger honom sammanlagt motsvarande 72.2 miljoner kronor.

– Det gick fort när vi väl började förhandla och det är väldigt skönt att få det överstökat innan säsongen är över, säger han på telefon från Missouri.

– Jag går ner lite i lön, men pengar är inte allt. Det viktiga för mig var att få vara kvar. Blues kommer fortsätta vara bra för lång tid framöver.

”Lyckades lura Markström”

Den 29-årige närkingen, som i första hand är känd för sina defensiva färdigheter, började betala redan i nattens hemmamatch mot Vancouver.

I slutet av andra perioden fick han en passning av Paul Stastny på blålinjen och bombade, medelst ett direktskott, in sitt tredje mål för säsongen.

– Jag lyckades lura Jacob Markström. Det har man ju gjort några gånger, he he. Nädå, jag skojar. Det är kul att få vara med och bidra framåt nån gång också, fortsätter han.

Till slut lyckades Blues vinna med 4-0, har nu tre raka segrar och är enligt Gunnarsson väl rustade för det slutspel som väntar om lite drygt två veckor.

– Ja, vi har goda förhoppningar om att kunna gå längre den här gången. Det känns som att vi har ett annat djup i truppen än tidigare år, konstaterar han.

ARTIKELN HANDLAR OM