’Lövens’ femte förlust: ”Väldigt, väldigt tufft”

avJohannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Jesper Thörnberg (arkivbild).

Björklöven får fortsätta vänta på första segern.

Mot nykomlingen Västervik nollades tabelljumbon.

– Just nu känns det väldigt, väldigt tufft, säger Jesper Thörnberg, 25, efter femte raka förlusten.

2-3, 4-5, 1-5, 5-6 (efter straffar) och 0-4 – förlustraden för Björklöven växer sig allt längre. Mot Västervik kom Umeålagets femte raka förlust och för första gången den här säsongen blev laget nollat.

– Just nu känns det väldigt, väldigt tufft. Att börja med fem torsk skulle ingen tycka om, säger Jesper Thörnberg.

– Vi försöker blicka framåt och göra allt för att vända det här. Vi vet att vi har kapacitet att göra det. Sedan kan det finnas där i bakhuvudet och det blir lite extra press. Vi måste bara lära oss av det och försöka vara positiva. Vi kan inte bara lägga oss ner och dö, säger Thörnberg.

”Förstår att folk blir irriterade”

Känner ni av pressen utifrån?

– Man vet att folk här bryr sig mycket, och det gör vi också. När man inte vinner hockeymatcher förstår jag att folk blir irriterade och det blir vi med. Vi måste försöka ta tag i det och göra det bättre. Det kommer inte att gå över en natt utan det kanske tar ett tag, men till slut kommer det att lossna, säger Thörnberg.

Förutom fem raka förluster har Björklöven även skadeproblem. Till exempel saknas Kim Karlsson, Niclas Johansson och Cody Murphy.

– Det blir lite obalans i laget, och visst är det tongivande spelare som är borta, men det hör till sporten att man har skador. Vi ska klara av det ändå, säger Thörnberg.

Nästa match för Björklöven är på fredag, borta mot Vita Hästen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM