Linköpings succé – sjunde raka segern

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog tung seger mot skadedrabbat Dif på Hovet

Hon missade säsongsstarten på grund av landslagsspel med Kanada.

Nu är Jennifer Wakefield åter i Linköping – och öser in poäng.

– Kul att vara tillbaka, säger hon efter två nya mål i 4–1-segern mot Djurgården.

Foto: MAGNUS SANDBERG

"Bara" nummer nio i mål- och assistligan – men när det gäller poängsnitt är det ingen som slår Jennifer Wakefield.

I kvällens 4–1-seger borta mot Djurgården gjorde kanadensiskan två mål och en assist, vilket innebär att hon efter bara tre matcher den här säsongen stått för åtta poäng – och ligger bakom 2,66 mål per match.

Anledningen till att Wakefield missat mer än hälften av matcherna är att hon titt som tätt tvingas lämna Linköping för landslagsspel med Kanada.

– Jag vill helst inte missa några matcher här men när ens land bjuder in en till ett träningsläger eller en turnering så måste man åka, säger hon och fortsätter:

– Jag är verkligen exalterad över att vara här i Sverige nu och jag hoppas det blir åtminstone 25 matcher för mig den här säsongen.

Proppen ur i andra

LHC har dock klarat sig bra utan den kanadensiska landslagsstjärnan.

Borta mot ett sargat Djurgården, som saknade skadade stjärnduon Andrea Dalen och Hanna Olsson, kom säsongens sjunde seger efter lika många omgångar.

Efter en mållös förstaperiod tog bortalaget ledningen på Hovet efter bara 16 sekunder av den andra akten när Denise Altmann höll sig framme och tryckte in en målvaktsretur.

Bortalaget fortsatte att dominera och gjorde även 0–2 innan Wakefield skrev in sig i målprotokollet.

Nu väntar toppmatch

Den 27-åriga forwarden tryckte in pucken enkelt till 0–3 i boxplay assisterad av Nicoline Söndergaard Jensen. Detta med bara halvminuten kvar till pausvilan.

Matchen slutade 1–4 efter att Wakefield fått trycka in ytterlgiare en kasse i tredje.

– Det är kul att vara tillbaka. Det tar lite tid att vänja sig vid spelet men jag tycker vi spelade bra. Åtminstone efter den första perioden, säger hon.

Linköping leder nu serien tre poäng före Luleå med en match mer spelad. Och redan till helgen möts de båda topplagen i en tidig seriefinal.

– Det känns väldigt bra nu. Det här var ett bra test men nu ser vi fram emot två nya tuffa matcher mot Luleå och Modo, säger Wakefield.

Djurgården är kvar på en tredjeplats i SDHL.

Publicerad: