Tre Kronor har inte fått okej från Dallas

HOCKEY

Svenska oron – Klingberg fortfarande inte ”clearad”

stockholm/moskva. André Burakovsky, Washington, och Mattias Ekholm, Nashville har redan flyget bokat.

Men om Dallasbacken John Klingberg ansluter till truppen är osäkert efter ett oroande uttalande från NHL-klubben.

– Kommer inte Klingberg så anmäler vi Anton Lindholm. Det blir inga fler från NHL i så fall, säger Pär Mårts efter 3–2-segern mot Norge.

Medan ankomsten för Burakovsky och Ekholm till Moskva är spikad (landar 06.25 på söndags- respektive måndagsmorgonen), dröjer fortfarande beskedet om John Klingberg vars Dallas åkte ut från Stanley Cup mot St Louis natten mot torsdagen.

– Men jag måste gå igenom läkarkontroll först. Jag fick ett skott på foten ikväll. Det är ingen fraktur men jag måste gå igenom fler tester innan jag vet exakt vad som händer, sa ”Burger” till Sportbladet då.

Nobbar fler NHL-forwards

Efter lördagens match mot Norge bekräftar Tre Kronor-ledningen att de fortfarande inväntar svar från Dallas – och att de nobbar fler forwards från NHL som Mattias Janmark (Dallas), Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson (båda Nashville).

– Jag känner att vi behöver backar i det här laget och Anton Lindholm tävlar i varje byte. Jag tror inte det är så lätt att komma över hit och vara någon Messias med tidsomställningar och jetlag. Det har visat sig tidigare.

”Ende Dallas-spelaren i VM”

Och enligt NHL-klubbens egna hemsida finns indikationer på att det kan bli ett nej från Dallas sida.

”Stars center Radek Faksa packade sin utrustning under fredagen och åkte till Ryssland för att spela med Tjeckien. Han är den ende Dallas-spelaren som väntas spela i VM.”

Efter dagens möte med Norge väntar Schweiz i morgon och på tisdag avslutas gruppspelet med match mot Ryssland. Då ska alltså Burakovsky och Ekholm vara på plats. Frågan nu är om det blir någon back från Dallas eller inte.

ARTIKELN HANDLAR OM