SHL-rutin till Leksand

HOCKEY

Nichlas Torp var med och åkte ur SHL med Modo.

Men det blir ändå en fortsättning i SHL för i dag blev det klart att han förstärker Leksand.

– Nichlas står för någonting som vi tycker saknas i vår backuppsättning, säger Fredrik Jax i Leksands sportråd.

Leksand stod för säsongens knall när Modo besegrades i ett dramatiskt play off till SHL. Just nu pågår lagbygget för fullt för Dalalaget. Under torsdagen kom också nästa pusselbit till laget när Nichlas Torp förstärker backsidan.

- Nichlas står för någonting som vi tycker saknas i vår backuppsättning. Det är framförallt hans tävlingsinstinkt och förmåga att spela det fysiska spelet som är hans kärnkvaliteter. Vi förväntar oss inte en stor produktion offensivt från Nichlas, även om han givetvis gör sina poäng, säger Fredrik Jax i Leksands sportråd till klubbens hemsida.

Åkte ur med Modo

Förra säsongen spelade Torp i Modo, som just slogs ut av Leksand. Men nästa säsong ska han alltså försöka hålla kvar Leksand i SHL.

– Det känns jättebra att få komma till Leksands IF. Jag är riktigt sugen på att få komma på plats och träffa laget, jag har hört mycket bra om gruppen. Jag har även hört mycket gott om Leksand både som bygd och förening genom alla år och känner många som spelar och har spelat där. Jag ska försöka bidra med mitt spel som ofta är tufft och fysiskt, säger Nichlas Torp till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

Leksand