Hård kritik mot Leif Boork efter utspelet

Av: Rasmus Senator

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Eliasson: "Man borde kunna ta en diskussion"

Foto: TT, BILDBYRÅN

Leif Boork ansåg att Emma Eliasson gick för långt i en diskussion dem emellan.

Nu riktar Luleå-stjärnan kritik mot Boorks uttalande.

– Jag har faktiskt svårt att se vad det är för gräns jag har gått över, säger hon till Sportbladet.

När förbundskaptenen Leif Boork presenterade landslagstruppen till lägret i Solna och Calgary i augusti fanns storstjärnan Emma Eliasson inte med.

På landslagslägret i maj ska Boork ha gett den 27-årige backen synpunkter gällande hennes vara eller inte vara i landslaget och sade under onsdagskvällen att Eliasson då gått för långt.

– Alla diskussioner går till en viss gräns. Jag fungerar så i mitt ledarskap att kliver man över den gränsen är det väldigt svårt att komma tillbaka, sade Boork då till Sportbladet.

Har inte haft någon kontakt

Men att Eliasson ska ha gått över en gräns är ingenting hon själv håller med om.

Vad som sades mellan henne och Leif Boork under lägret i maj vill hon inte gå in på och efter händelsen har de inte haft någon kontakt.

Eliasson säger att hon är besviken över att inte ha tagits ut i truppen och att hon inte förstår anledningen till varför hon lämnas hemma.

– Jag har faktiskt svårt att se vad det är för gräns jag har gått över. Man borde kunna ha en diskussion kring olika saker. Jag har inte fått några slutgiltiga skäl till varför jag inte blev uttagen, säger hon.

”Har du en åsikt som inte passar”

Samtidigt som Eliasson lämnas utanför truppen pyr det i resten av hockeysverige.

En person med god insyn i Riksserien, som valt att vara anonym, säger till Sportbladet att det finns ett motstånd mot förbundskaptenen i klubbar och från spelare i ligan.

– Har du en åsikt som inte passar honom blir du inte uttagen. Det kan vara frågor om allt ifrån spelidéer till träningsupplägg. Spelare jag har pratat med har kommit hem från landslagsläger och inte mått bra och så ska det inte vara. Leif Boorks upplägg fungerade jättebra i början på 1980-talet, men det är 2016 nu och hockeyn förändras, säger personen och fortsätter:

– Jag tycker det är jättekonstigt att Emma Eliasson inte kom med i truppen. Hon är Sveriges bästa hockeyspelare, punkt slut.

”Vill bevisa att han hade fel”

Trots petningen har Eliasson fortfarande siktet inställt på att komma tillbaka till landslaget. Målet är att vara en del av Damkronornas trupp som åker till OS 2018 i Pyeongchang.

På hemmaplan tänker hon nu träna ännu hårdare för att slå sig in i truppen.

– Jag tycker jag ska bli uttagen på grund av mina sportsliga egenskaper och det är det jag vill försöka påverka och bevisa att han hade fel i att inte ta ut mig. Kanske har jag gjort mitt sista i landslaget men jag kommer fortfarande jobba för att ge damhockeyn bättre förutsättningar. Min plan har alltid varit OS 2018, säger Eliasson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!