Djurgården har klart med ny center

Plockar in Petteri Wirtanen från finska ligan

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Petteri Wirtanen, här i Jokerit, är klar för Djurgården
Foto: JUSSI ESKOLA / BILDBYRÅN
Petteri Wirtanen, här i Jokerit, är klar för Djurgården

Djurgården har gjort klart med en ny center.

Enligt Sportbladets uppgifter är man överens med tidigare VM-centern Petteri Wirtanen, 32.

– Jag vill varken bekräfta eller dementera, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården har saknat flera tunga namn under hösten. Andreas Engqvist har bara spelat ett fåtal matcher sedan han fått hjärnskakningssymptom igen. En annan tilltänkt spetsspelare, Dick Axelsson, har också haft känning av en skada och bara spelat och tränat sporadiskt. Trots de tunga avbräcken toppar laget just nu SHL-tabellen.

Djurgården har sedan tidigare visat intresse för att få hem Axel Jonsson Fjällby. Men man har också tittat på en center då man inte vågar räkna med att Andreas Engqvist kan spela mer den här säsongen.

Och enligt Sportbladets uppgifter har man nu fått napp. 

Det handlar om finländaren Petteri Wirtanen som under hösten spelat på ett korttidskontrakt med TPS Åbo. Där har han svarat för 11 poäng (3+8) på 16 matcher. Den 186 centimeter långe och 89 kilo tunge centern har snittat drygt 18 minuter/match i Liiga.

– Det är ingen hemlighet att vi sonderar marknaden efter centrar i och med att Andreas Engqvist symptom från hjärnskakning kvarstår och med all sannolikhet kommer bli långvariga. Det har funnits flera finska centrar på marknaden, liksom transatlanter. Vi är samtidigt nöjda med Albin Lundins spel i vår fjärdekedja, skriver Joakim Eriksson i ett sms.

Han vill dock inte bekräfta att Wirtanen är överens med Djurgården.

Spelat i NHL och VM

Wirtanen har de fyra senaste säsongerna spelat KHL-hockey med Jokerit. Dock inte i någon offensiv roll och poängproduktionen har varit blygsam. På totalt 257 KHL-matcher har Wirtanen, som också spelat för Donbass Donetsk, svarat för 70 poäng. 

Petteri Wirtanen har också tre NHL-matcher med Anaheim Ducks på meritlistan och spelade även VM-turneringen 2014 med Finland.

Att Djurgården nu gjort klart med Wirtanen förstärker bilden av att Andreas Engqvist är långt ifrån spel.

Sportbladet har sökt Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Publicerad: