Ponthus Westerholm

Mållös Westerholm oväntad hjälte för Frölunda

Av: 

Henrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. 13 mållösa matcher.

Mot Örebro fick Ponthus Westerholm till slut spräcka nollan.

– Det är klart att det varit frustrerande, det ska jag inte sticka under stolen med, säger han.

Tvillingvärvningen var hypad inför fjolårets säsong. Men det har inte varit någon succé för Ponthus och Pathrik Westerholm i Frölunda. Pathrik missade större delen av fjolårssäsongen med ett skadat knä, och i höst har Ponthus gått mållös från match efter match efter match.

– Det sätter sig i huvudet. Jag har skapat många chanser, men haft lite stolpe ut. Nu hade jag äntligen stolpe in, och det gav oss tre poäng, säger han.

Frölundas elfte seger i rad mot Örebro satt långt inne. Hemmalaget spelade ”bortaplanshockey” som Roger Rönnberg uttryckte det, och det var inte höstens mest välspelade match som de 7 253 åskådarna i Scandinavium bjöds på.

Men det struntade Ponthus Westerholm i.

– Vi spelade väl inte så fint egentligen och släpper till många chanser, det är något vi måste sudda bort. Men målet var viktigt, otroligt skönt. 

Med 6.04 kvar av den tredje perioden fick han till slut utdelning. Westerholm stod framför mål och styrde in Chay Genoways skott, mellan benen på Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Efteråt skrinnade han långsamt ner mot sargen.

Du såg nästan chockad ut över att till slut gjort mål?

– Haha, ja… Men domaren stod ju bredvid mig och viftade bort målet. Jag kände att den tog någonstans inne i målet, den kändes inne. Så jag var ganska säker själv, men jag undrade ju varför han viftade bort det. Jag visste inte om det varit hög klubba eller något sånt. Men det var skönt att det blev godkänt. 

Vad säger du om din höst rent spelmässigt?

– Jag tycker att femman och jag har spelat bra, spelat offensivt men inte släppt till så många chanser. Men just resultatet av det… jag måste göra fler mål och bidra mer, det vet jag. Det är något att jobba på varje dag, att bli lite rakare och försöka hjälpa laget mer. Det är självförtroendet också. 

Kan det släppa mer för dig nu?

– Det kan det mycket väl göra. Får man bra självförtroende så brukar det mesta rulla på. Det är klart att det har suttit i huvudet på mig det här. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholms krönika: De är SHL:s hetaste lag

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ponthus Westerholm

Frölunda

Örebro