Hammarby IF Ishockey

Ishallskaos i Stockholm – riskerar att rasa

Av: 

Erik Karlsson

Zinkensdamms Ishall stängs av säkerhetsskäl.
Zinkensdamms Ishall stängs av säkerhetsskäl.

HOCKEY

Det råder ishallskaos i Stockholm.

Division 1-laget Väsby har inte kunnat spela en enda hemmamatch så här långt i år på grund av en försenad ombyggnad och nu stängs plötsligt Zinkensdamms Ishall av säkerhetsskäl.

– I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop, säger Åsa Ottenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Det var under fredagseftermiddagen som Hammarby Hockey plötsligt lät meddela att hallen som man använder för damlaget, J20-matcher och en stor ungdomsverksamhet stängs av mitt under pågående säsong.

Ordern kom direkt från fastighetskontoret i Stockholms stad.

– Framförallt är det marken som rör sig vilket gör att hela anläggningen glider. I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Med sådana säkerhetsrisker för den enskilde måste vi stänga hallen omedelbart, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

”Väldigt tråkigt”

Man skriver vidare att det troligtvis inte finns några kortsiktiga lösningar utan att hallen sannolikt är avstängd minst säsongen ut. Alla tilltänkta matcher och träningar måste därför spridas ut på andra isytor i staden – som redan är väldigt få.

– Det är väldigt tråkigt att Zinkensdamms Ishall behöver stänga, men åtgärden visar sig helt nödvändig då den är för osäker att vistas i. Självklart blir det här besvärande för de föreningar som bedriver sin verksamhet i hallen. Vi arbetar nu hårt för att hitta lösningar med tider i andra hallar, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Hallen är inte den enda som drabbats av stora problem under hösten i Stockholmsområdet.

I hockeyettan står Väsby utan hemmaplan, nio matcher in på säsongen har man bara spelat bortamatcher på grund av att renoveringen av Vilundahallens bottenplatta dragit ut på tiden. Dessutom bedömdes den tilltänkta tältlösningen som skulle vara b-hall ut helt av ishockeyförbundet som förbjöd matchspel även där.

– Det vi har fått reda på nu är att vi ska spela tre hemmamatcher på bortaplan och sedan få tillgång till vår hall den elfte november, men deras (Upplands Väsbys kommun) löften väger inte så tungt som förr kan man säga, säger sportchef Tom Tärnström.

”Helt orimligt”

Klubben har under säsongen fått förlägga både träningar och matcher för sina lag i andra ishallar. Dessutom räknar klubben med att förlora hela sitt egna kapital på en halv miljon kronor i merkostnader. Något man nu hoppas kommunen ska ersätta klubben med.

– Det är helt orimligt att vi inte ska klara licensreglerna för att kommunen inte fått klart det här i tid, det tycker nog kommunen också, säger Tom Tärnström – som nu alltså får ännu hårdare konkurrens när han ska leta isytor i Stockholmsområdet framöver.

Hammarby hockeys herrlag i division 1 spelar sedan tidigare sina matcher i Sätras ishall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

SHL-stjärnan lämnar av privata skäl

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Ishockey