Malmö säkrar upp forwardstalang

avAdam Bäck

HOCKEY

Ansluter från Färjestad

Foto: BILDBYRÅN
Christoffer Forsberg.

Malmö Redhawks har gjort klart med 20-årige Christoffer Forsberg.

Talangen var utlånad till Malmö från Färjestad under våren och har nu skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Över tid så gjorde han det extremt bra hos oss i våras. Han är en aggressviv skridskoåkare, jobbar stenhårt och kör mycket start och stopp, säger tränaren Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Christoffer Forsberg inledde säsongen i SHL-klubben Färjestad men lånades under våren ut till först Timrå och sedan Malmö.

20-åringen avslutade säsongen i Malmö och där svarade han för sju poäng på 19 matcher.

Nu står det klart att Östersundssonen också stannar i Skåne över nästa säsong.

– Det är jätteroligt att vara kvar i klubben. Jag kom in i det mer och mer under fjolårets och nu när vi får behålla stommen från säsongen som gick så känns det väldigt bra att få vara en del av det här. I fjol spelade jag med Färjestad under halva säsongen och sedan blev jag utlånad i två omgångar. Till den kommande säsongen ser jag fram emot att köra stenhårt med Malmö Redhawks i SHL under hela säsongen, säger Christoffer Forsberg.

”Fullblodig SHL-spelare i januari”

Forwarden anländer till Malmö redan i eftermiddag och påbörjar försäsongsträningen med resten av laget i morgon.

– Det är en spelare som det finns stora uppsidor i vad gäller användningsområden. Över tid så gjorde han det extremt bra hos oss i våras. Han är en aggressviv skridskoåkare, jobbar stenhårt och kör mycket start och stopp. Det finns mycket att utveckla i honom och det är något som är positivt, att han kan lära sig mer. "Foppa" är en spelare som jag väldigt gärna ville ha kvar och jag tror mycket på honom. Får han vara frisk och kan träna på bra så tror jag att vi har en fullblodig SHL-spelare när vi är framme i januari-februari, säger tränaren Björn Hellkvist.

Nionde forwarden i truppen

Forsberg blir den nionde forwarden i sportchefen Patrik Sylvegårds SHL-bygge.

– Det är en bra kompletteringsspelare som kan spela både som center och ytterforward. Han visade under kvalspelet att han håller hög klass och han kan redan vårt spelsystem på ett bra sätt, säger Sylvegård.