Slog tillbaka: ”Det var ett statement”

avPer Bjurman

NEWARK. Hallå där, inte så snabbt…

Ungefär så verkade det som att Minnesota ville säga till segerrusiga Winnipeg i natt – och sedan klappade de till dem med 6-2.

– Ja, det var ett litet statement. Vi spelade mycket bättre än senast, säger svenske backen Jonas Brodin till Sportbladet.

På sina håll lät det nästan som att Winnipeg Jets hade avgjort Stanley Cup-serien mot Minnesota efter den två inledande hemmasegrarna.

Men inte riktigt, visade det sig när match nummer tre spelades i Xcel Energy Center i natt.

Ett Minnesota med helt annan pondus och tyngd kom ut och visade vem som är storebror i gränstrakterna mellan Minnesota och Manitoba – och vann alltså med 6-2.

Foto: Andy Clayton-King / TT / NTB Scanpix

– Ja, vi ville absolut inte förlora mer och det här blev ett litet statement, säger värmlänningen Jonas Brodin på telefon från hemstaden.

– Vi var missnöjda med hur vi uppträdde i de två matcherna i Winnipeg, framförallt den andra. I den kändes det som vi inte hade nånting. Men ikväll spelade vi mycket bättre.

Större ansvar för Brodin

”Bacon” stod själv för en assist och övertygade i den större roll han tvingats ta på sig i skadade förstebacken Ryan Suters frånvaro.

– Det är självklart att vi saknar Suter och helst hade haft honom med här i slutspelet, han är en av ligans bästa, men det har fungerat bra för mig personligen med mer speltid och större ansvar i framförallt powerplay, kommenterar han.

Även Wilds andre värmlänning, Joel Erik Eriksson, spelade fram till ett mål och får beröm av sin landsman.

– Joel har spelalt bra hela säsongen och gör det nu också, heter det.

Winnipegs finländske superstar Patrik Laine, som dominerade så stort i de två första matcherna, fick nu alltså lära sig hur det känns att förlora i Stanley Cup också – men kan trösta sig med ytterligare en poäng, i form av en assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM