Succé för Tingsryds bolagisering

Tingsryd har valt att bolagisera elitverksamheten.

I dag meddelade föreningen att man sålt aktier till ett värde av 5,8 miljoner.

– Det är mer än jag vågat tro, säger föreningens ordförande Johan Blomster till Smålandsposten.

Tingsryd är en av många hockeyallsvenskan föreningar som länge kämpat med dålig ekonomi och svårigheter att klara elitlicensen. Ett elitlicenskrav som dessutom stegvis höjs till fyra miljoner till 2022.

Lösningen för Tingsryd blev att bolagisera elitverksamheten och öppna upp för medlemmar och företag att köpa aktier i föreningen.

Och med en dag kvar på teckningsperioden meddelar klubben att man överträffat förhoppningarna på fem miljoner i intäkter.

”Vi inte bara nått vår målsättning med en aktieförsäljning på 5.000 000 kronor, vi passerade den med råge!”, skriver man i ett pressmeddelande och berättar att man sålt aktier till ett värde av  5.801 691 kronor.

”Ska inte ut och shoppa”

För Smålandsposten utvecklar ordförande Johan Blomster det han kallar en succé som han tror kommer landa kring 6,4 miljoner till slut.

– Vår minimigräns var fem miljoner. Det var dit vi trodde att vi kunde nå om allt gick riktigt bra. Att skjuta över med 1,5 miljon är fantastiskt, säger han.

I lilla Tingsryd bor cirka 3000 personer. Många av dem brinner för klubben. Enligt Blomster är 90 procent av aktieköparna privatpersoner.

Pengarna ska inte gå till nyförvärv.

– Vi ska inte ut och shoppa. Vi ska använda pengarna mycket till att utveckla vår organisation, så att vi kan skapa mer intäkter. Så främst ska vi satsa på den intäktsbringande sidan. Givetvis ska vi också lösa flera av våra gamla skulder så att vi kan jobba med friska förutsättningar, säger Blomster.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!