SM-guldmedaljör återvänder till Brynäs

Av: Johan Björck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

HOCKEY

Han är fostrad i Brynäs och var med när klubben tog sitt SM-guld nummer 13 – nu återvänder Karlskronas Joachim Rohdin till Brynäs.

– Jocke är en kraftfull och åk-stark ytterforward som vi kommer att få mycket nytta av i vårt lag. Det är givetvis extra kul att ta in en spelare som är fostrad i vår egen juniorverksamhet.

Brynäs fick respass mot Växjö redan i kvartsfinalserien och supportrarnas missnöje mot föreningen har haglat. Men nu finns det anledning för Brynäsfansen att glädjas.

Brynäs presenterade idag sitt fjärde nyförvärv i forwarden tillika Gävlesonen Joachim Rohdin – 26-åringen har skrivit ett kontrakt med klubben för spel under de två kommande säsongerna.

Meriterad 26-åring

Rohdin var med när Brynäs säkrade sitt 13:e SM-guld och har totalt spelat 384 SHL-matcher och svarat för 103 poäng i klubbar som Timrå, Linköping, Färjestad och nu senast Karlskrona under tre säsonger.

– Det känns riktigt rolig och inspirerande att vara tillbaka. Jag har fina minnen från föreningen, speciellt från SM-guldet 2012 och jag har alltid haft en vilja att komma tillbaka och spela i Brynäströjan, säger Joachim Rohdin till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Brynäs värvat Joel Kellman från Karlskrona, Niclas Lundgren från Linköping och Nicklas Danielsson från schweiziska Lausanne.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!