Hockeyallsvenskan

Nästa nyförvärv klart för Modo

Av: 

Cornelia Wikström

HOCKEY

I går kom beskedet att Modo värvat Daniel Sylwander från Rögle.

I dag blev nästa spelare klar för klubben.

Tom Hedberg har skrivit på ett ettårskontrakt.

Efter en tung säsong i hockeysallsvenskan har Modo påbörjat sitt lagbygge inför nästa säsong. I går blev det klart att Daniel Sylwander, senast från Rögle, skrivit på ett tvåårskontrakt för klubben. Nu är det även klart att backen Tom Hedberg återvänder till klubben.

– Det känns otroligt roligt att få komma hem till sin hemstad och Modo som jag spelade med i ungdomsåren. Sen känns det som att Modo har någonting bra på gång här till hösten, säger Hedberg till Modos hemsida.

”Han är riktigt bra”

Hedberg spelade i Modos U16 elit säsongen 2013/2014. Förra säsongen började Hedberg i HV71 men blev senare utlånad till Oskarshamn, där han hade Björn Hellkvist som tränare. Att Hellkvist blivit klar som tränare för just Modo hade inverkan på valet av klubb, enligt Hedberg.

– Björn är riktigt bra och hjälpte mig mycket med min utveckling i Oskarshamn, så självklart gjorde det att beslutet blev ännu enklare för mig att ta. Jag ser fram emot att ta ännu större steg med honom nästa säsong, säger han.

Flera spelartapp för HV71

HV71 meddelade under fredagen att även Hedbergs backkollega Jacob Cederholm lämnar klubben. Sedan tidigare har även Johan Hult, Fredrik Pettersson-Wentzel, Erik Brännström, Bill Sweatt, Topi Jaakola, Kevin Stenlund, Linus Söderström, Fredrik Styrman, Victor Ejdsell och Mark Zanetti lämnat Jönköpingsklubben.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Modo förstärker från SHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

Modo Hockey

HV71