Skellefteå till final efter magisk period

HOCKEY

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Det var upplagt för en rysare.

Men Skellefteå släckte Djurgårdens finaldrömmar med fyra mål på drygt åtta minuter.

– Det är en tomhet. Man har krigat varje dag i så många månader och så plötsligt, på ett klick känns det som, är det över, säger Calle Ridderwall.

Skellefteå ledde med 3–1 i matcher men efter en stark hemmamatch av Djurgården senast gjorde att ovissheten trots allt var påtaglig inför mötet i Skellefteå mellan lagen ikväll.

Och hemmalaget visade att de inte var sugna på en sjunde avgörande match i Stockholm på söndag.

Efter en mållös första period, den femte raka lagen emellan, visade Skellefteå en sylvass effektivtet i andra.

Möller viktig i andra

Oscar Möller assisterade Jimmie Ericsson till 1–0 innan han själv satte både 2–0 och 3–0 inom två minuter. Tim Söderlund stod strax därefter för en soloprestation till 4–0 – alla mål inom drygt åtta minuter.

– Jäkla pissperiod. De är dödligt effektiva, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson i C More.

I den tredje perioden såg Djurgården till att göra det lite spännande när det blev både en och två reduceringar, men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan när Skellefteå satte 5–2 i öppen kasse. Minuten senare kom också 6–2.

– Det är en tomhet. Man har krigat varje dag i så många månader och så plötsligt, på ett klick känns det som, är det över, säger Calle Ridderwall till Sportbladet.

– Deras keeper gör ett par fina räddningar och tyvärr var de väldigt mycket mer effektiva än oss idag, fortsätter han.

”Ska bli grymt roligt”

Skellefteå, som nu är klart för sin sjunde SM-final på åtta år, ställs mot Växjö i finalen som drar igång i Växjö på tisdag.

– Det ska såklart bli grymt roligt. Vi har haft en hård batalj med Djurgården med jämna täta matcher som svängt fram och tillbaka, säger veteranen Jimmie Ericsson i C More.

Han är nöjd med att laget växt under säsongens gång.

– Jag tycker att det varit grymt mycket upp och ner under säsongen men jag tror att det var tre matcher innan OS-uppehållet som jag tyckte att det hände något. Folk började fatta, polletten trillade ner, att alla måste bidra på sitt sätt, säger 38-åringen.

Foto: BILDBYRÅN
Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.