Ledin på plats i Karlskrona: ”Nu gasar jag”

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N
HOCKEY

Per Ledin har fått fyra dagar för att visa upp sig på provspel i Karlskrona och parades direkt in i en kedja med Morten Madsen och Joachim Rohdin.

Men någon större koll på sina eventuellt blivande lagkamrater hade inte 39-åringen.

– Det är bra killar som är skillade, men lite okända, säger han till Sportbladet

Per Ledin, 39, spelade förra säsongen för Lausanne i Schweiz och gjorde även matcher för Red Ice i den schweiziska andraligan, NLB.

Men efter att kontraktet gick ut har Ledin gått klubblös under sommaren och hösten.

– Tidpunkten har inte varit rätt. Familjen går före och då har jag inte känt någon stress. De erbjudande jag fått från både Sverige och utomlands har jag valt att tacka nej till, sa han till Sportbladet tidigare i somras.

Förutsättningslöst

Men så – efter att ha ägnat hösten hemma i Luleå med att träna med hockeygymnasiet på dagtid och juniorlag på kvällstid – blev 39-åringen i helgen klar för provspel med Karlskrona i SHL.

Där har han nu fyra dagar på sig att göra ett gott intryck under landslagsuppehållet.

Under måndagen gjorde han sin första träning med laget.

– Jag har haft lite kontakt med olika klubbar och så där, men har tränat på. Sen hade jag kontakt med Ove (Molin) och Aaro (Mikael). Jag älskar hockey och bestämde mig för att förutsättningslöst åka ner hit för att köra. Nu gasar jag på. En dag i sänder, inget annat som gäller. Det var en rolig första dag och en rolig utmaning, säger han.

Är det inte svårt att komma in i ett lag som är i full matchträning och mitt inne i säsongen? Det var ju ett tag sedan du lirade match.

– Absolut, det var det. Ibland gör man en lite för stor grej av det. Jag har varit helt skadefri och kunnat träna kontinuerligt. Man kan välja att låta det vara en belastning eller se något positivt i det.

”Lite dålig koll”

På första träningen parades Ledin ihop med Morten Madsen och den interna poängligaledaren Joachim Rohdin i en kedja.

Två spelare veteranen inte hade speciellt bra koll på.

– Det är två bra killar som jobbar hårt och som gör det riktigt bra och de tävlar hela tiden. Det enda jag kan känna är att jag har lite dålig koll på dem. Karlskrona har många duktiga killar. Det är bra killar som är skillade, men lite okända. Men jag är övertygad att om de fortsätter på det här sättet så kommer det bli succé.

Men den annars så pratglada Ledin är ganska fåordig på frågan kring hur han ser på möjligheterna att bli kvar i Blekinge.

– Något kommer hända. Men framtiden är svår att styra över. Det enda jag kan påverka är det jag gör varje dag.

Känner du ingen stress?
– Nej. Jag är trygg i det jag gör.

Var familjen delaktig i beslutet att åka ner till Karlskrona?

– Klart att jag fick fråga vad de tyckte. Jag skulle inte göra någonting som skulle vara emot deras vilja. Klart familjen är otrolig viktig. Vi snackar om allt och de är med i högsta grad

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM