AIK Ishockey

Canucks draftval till AIK - om han inte tar plats i NHL

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

Väljer bort AHL

Nicklas Jensen, 19, draftades i förstarundan förra året.

Nästa säsong spelar han i AIK – om han inte tar plats i Vancouver Canucks.

– Det handlar om att förbereda mig mer för NHL, säger den danska talangen.

Den 19-årige forwarden Nicklas Jensen draftades som nummer 29 totalt förra året av Vancouver Canucks. Dansken ska vara med på Canucks camp i år, men om han inte tar plats spelar han kommande säsong i AIK. Det bekräftas av Jim Jameson, reporter på The Province, på twitter.

”Pratade precis med Canucks förstaval Nicklas Jensen. Han är glad över att spela för AIK om han inte tar plats i NHL” skriver Jameson.

Fyra mål på sex AHL-matcher

Jensen lämnade Danmark som 17-åring för att spela i OHL och Oshawa Generals. På sina 118 OHL-matcher svarade han för 116 poäng (54+62). Förra säsongen fick han även spela AHL med Chicago Wolves. Han gjorde då fyra mål på sex matcher. Men nu blir det alltså elitserien och AIK om han inte tar plats i Canucks.

– Jag har pratat med min agent och pappa och jag vill prova någonting nytt, säger Jensen till The Province.

– Det handlar om att förbereda mig mer för NHL. Det har inget att göra med Oshawa. Jag har haft två bra år där, men det här beslutet är det som är bäst för min framtid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Ishockey