Devils-svensken: Vi klarar det här

Av: Per Bjurman

Publicerad:

”Det vore för jävligt om det slutade redan i natt”

Tallinder.
Foto: AFP
Tallinder.

NEWARK. I natt har Los Angeles en ny chans att vinna Stanley Cup.

Men New Jersey Devils är övertygade om att de kan förstöra festen – igen.

– Känslan i vårt omklädningsrum är att vi klarar det här och vi hoppas att vi lyckats få motsatt känsla i deras, säger Henrik Tallinder inför den femte finalen.

Ja , mitt under pågående fotbollsfest når alltså hockeysäsongen sitt slutgiltiga crescendo.

Los Angeles försatte chansen att ta den hett efterlängtade Stanley Cup-titeln med en fjärde raka seger hemma i Staples Center i onsdags, men har alltså en ny chans i The Rock i Newark i natt.

”Ska göra vad vi kan”

Men motståndarna i New Jersey Devils tyckte det var väldigt roligt att krascha partyt senast – och gör gärna om det en gång till.

– Ja, de vill garanterat inte ha någon sjätte match i Los Angeles om två dagar, men det vill vi och vi ska göra vad vi kan för att utsätta dem för det, säger svenske backen Henrik Tallinder efter lördagsförmiddagens träning.

Han fortsätter:

– Vi tycker att vi spelat bra i de flesta matcherna och känslan i vårt omklädningsrum är att vi klarar det. Samtidigt hoppas vi att vi efter segern senast sått motsatt känsla i deras. Kan man bara få dem att fundera litegrann är det väldigt bra.

Den 33-årige veteranen har dock stor respekt för finalmotståndet – som de facto vunnit tio av tio möjliga bortamatcher i årets slutspel och således går in till nattens match med enormt självförtroende.

”Värsta man kan råka ut för”

– Oh ja. De är stora och buffliga, men det är inte bara det. De är samtidigt snabba och skickliga med pucken. Det är ungefär det värsta man kan råka ut för. Så lätt blir det ju inte, säger han.

”Tallen” bidrog dock själv i hög grad till att neutralisera några av de där monstren i sin comeback i onsdags. Med tanke på att han inte hade spelat en match på närmare fem månader gjorde han regelrätt succé – och han känner sig redo för samma slags insats i natt.

– Det kändes lite i både ben och huvud dagen efter, men så ska det vara. Nu är det bara att gå in och köra, det här är Stanley Cup-finalen. Det är en rent euforisk känsla att få vara med och det vore för jävligt om det slutade redan i natt, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN