Thörnberg: "Vi är nog bäst faktiskt"

Foto: Bäst Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Jukka Voutilainen bildar elitseriens mest fruktade kedja. I går låg den bakom tre nya mål när Södertälje besegrades med 4-1. ”Vi är nog bäst”, säger Martin Thörnberg.
HOCKEY

JÖNKÖPING. HV 71 är fortfarande obesegrade på hemmaplan i Kinnarps Arena.

Framgångsreceptet: Elitseriens bästa kedja.

– För tillfället är vi nog bäst faktiskt, säger Martin Thörnberg, högerforward i HV:s fruktade förstuppställning.

I går hade trion uppvisning mot Södertälje. Lekkamrater tillsammans med Thörnberg är fältherren Johan Davidsson och skarpskytten Jukka Voutilainen. Tre herrar som kompletterar varandra perfekt.

– Jukka är väl vår målskytt, Davidsson, ja han är bra på allt och sen försöker jag ligga där framme och jobba så hårt jag kan, säger Thörnberg.

Ledningsmålet leverarades efter bara tre minuter.

Davidsson grävde fram pucken, skickade en passning till Voutilainen som på egen retur såg till att HV fick en strålande inledning på matchen. Annars fanns det mer att önska av de första tjugo minuterna. Avvaktande spel, få målchanser och en mängd individuella misstag.

Small till

Mellanakten var desto bättre. Redan efter 28 sekunder small det till bakom Jhonas Enroth i Södertäljes mål och återigen låg hemmalagets förstalina bakom.

Johan Davidsson avslutade kliniskt efter en fin passning från Thörnberg som åkt ifrån sin markering bakom mål.

– Vi har självförtroende just nu och då är det lättare att spela, fortsätter Thörnberg, som själv punkterade matchen med en tjusig soloprestation i slutet av den tredje perioden.

– Jag kom med bra fart från kanten och till slut blev det öppet mål, alltid skönt att få sätta dit den så klart.

Beviset – statistiken

Ett bevis på kedjans överlägsenhet finns i statistiken. I den totala poängligan ligger Thörnberg tvåa, Johan Davidsson trea och Jukka Voutilainen hittar man på en sjätteplacering.

Tillsammans har de skrapat ihop imponerande 32 poäng under de inledande nio matcherna i elitserien och tränare Kent Johansson i HV konstaterar enkelt och kort:

– De är vassa när de kommer till målchanser och då blixtrar det till.

HV vann matchen stabilt men målchanser saknades definitivt inte för Södertälje.

Hade det inte varit för en storspelande Andreas Andersson i hemmamålet hade matchen kunnat sluta annorlunda.

Stefan Liv har fått konkurrens.

Anderssons debut inför hemmapubliken hade kunnat sluta med en nolla men en målvaktstavla i Salo-klass förstördeden möjligheten.

ARTIKELN HANDLAR OM