Ny seger för hemmastarka Timrå

HOCKEY

Kalle Koskinen stod för matchens enda fullträff

Kalle Koskinen – Timrås defensive backjätte (192 cm) fick kliva in en mycket ovan roll i Norrlandsmötet mot Luleå.

Koskinen blev stor matchvinnare då han klippte in matchens enda mål i första perioden.

– Det är långt mellan gångerna som jag får stå i fokus som avgörande målskytt efter matcherna. Det är inte mitt huvudjobb precis, sade Timrås segerskytt.

Förra säsongen prickade den 35-årige finländaren in ett enda mål – nu gjorde han sitt andra mål för säsongen.

– Vi fick till ett bra tryck i power-play och jag avancerade fram mot mål när Jonathan Hedström skickade iväg ett perfekt pass. Det var bara att trycka iväg skottet – det fanns ingen tid att ställa in siktet, säger Koskinen som såg pucken dansa in i målnätet bakom Luleåmålvakten Mattias Modig.

Starka backar

Timrå är ett av de starkaste lagen i försvarsspelet i elitserien.

– Vi har många duktiga backar, så konkurrensen är stenhård. Hela laget spelar dessutom klokt i egen zon. Vi har bara gjort en riktigt dålig match och det var mot Brynäs då vi slarvade på tok för mycket i egen zon. Efter det har vi skärpt till oss och gjort två kanonmatcher – först mot Frölunda borta och så i dag mot Luleå, konstaterade Kalle Koskinen.

– Jag är grymt nöjd med tre poäng, för Luleå var starka i egen zon och de spelade hela tiden nära oss och såg till att det inte fanns några fria ytor för oss att ta fart i, sade Timråtränaren Challe Berglund.

Utan poäng på bortais

Luleå som åkte på en rejäl överhalning senast på bortaplan mot Djurgården (förlust 1–6) jagar fortfarande den första poängen på bortaplan.

– Det grinar verkligen emot oss på bortaplan. I dag gjorde vi vår klart bästa bortamatch och var verkligen värda minst en poäng, tyckte Luleå-tränaren Roger Kyrö.

– Vi var klockren i defensiven – en så gott som hundraprocentig insats. Baklängesmålet kom ju i box-play och det är ju i spel i power-play och box-play som så här jämna matcher avgörs, konstaterade Luleåtränaren.

Den spelmässigt jämna matchen ville dock aldrig tända till. Visst skapades det en hel del målchanser från båda håll, men inget av lagen förmådde skapa ett rejält tryck mot sina motståndare.

Klart bäst på plan var de båda målvakterna Johan Backlund, som höll nollan för andra gången den här säsongen, och Mattias Modig i Luleå-målet.

Jonathan Hedström som nyss kommit i spel efter en långvarig skada glimtade stundtals till och var den Timråspelare som skapade största problemen för Luleåförsvaret.

ARTIKELN HANDLAR OM