Succén fortsätter – Larsson höll nollan

HOCKEY

”Bengt-Åke har inte ringt, men visst vill jag vara med”

SKELLEFTEÅ. 39 skott och 39 räddningar.

Betyget fem plus och en succé som leder raka vägen in i Tre Kronor?

- Bengt-Åke har inte ringt än men visst vill jag vara med, säger succémålvakten Daniel Larsson efter att han sänkt Skellefteå.

Det blev ingen lycklig lördag för Skellefteås fans.

Daniel Larsson förstörde festen.

Och det gjorde han så gärna.

- Det kan ha varit min bästa match sen jag kom till Djurgår´n, säger han.

Efter en kort fundering tillägger han:

- Det var nog min bästa match.

Inga överord från Daniel Larsson. Mellan stolparna var han desto större och nu tar Djurgårdens succémålvakt sikte på Tre Kronor.

- Visst, det är en pojkdröm att få spela i Tre Kronor. Men jag försöker att inte tänka på landslaget, det är klubblaget som är viktigast. Sen får landslagsspel bli en bonus, säger Larsson.

Matchen mellan lagen var allt annat än avslagen.

När Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv trycktes in i målet av Fredrik Ericson uppstod kalabalik. Djurgårdens Alexander Ribbenstrand höll sig (givetvis) framme och lika naturligt var väl att Skellefteås Marcus Kristoffersson var den som klev fram på andra sidan. Att de ingick i samma lag i fjol sket båda högaktningsfullt i – det här var två spelare och två lag som ville vinna.

- Tyvärr så var domarna i vägen hela tiden, säger Ribbenstrand.

Djurgårdstränaren Charles Berglund fångade drabbningen mellan Skellefteå och Djurgården.

- Det är såna här matcher man vill spela. Man är hatad av alla i hallen, sedan går man ut och krigar till sig en seger, säger han.

Bodensonen Daniel Larsson stortrivdes när han fick resa norrut.

Den 20-årige Djurgårdsmålvakten har gjort succé i storstan och nu handlar det inte om en försiktig knackning på landslagsdörren. Det handlar om ett rejält bultande med högernäven.

- Bengt-Åke har kontaktat mig och sagt att Daniel är med i planerna. Kommer han inte med till Karjala Cup nu så finns Izvestija. Daniel blir bara bättre och bättre så tiden talar för honom, säger Challe Berglund.

En blivande stormålvakt?

- Ja, fortsätter han så här så. Han har mycket gemensamt med Tommy Söderström när han kom fram. Lugn och trygg och med en jävla vinnarskalle. Och båda går sin egen väg. Det är inga hockeyidioter utan man har andra grejer vid sidan om hockeyn. Tommy hade sin roulette och Daniel har sina bilar. Fortsätter han så här kommer han in i landslaget förr eller senare för han blir bara bättre och bättre.

5 plus – världsklass

Jokim Nordlund

ARTIKELN HANDLAR OM