Stjärnsmällen

HOCKEY

Toronto föll stort: Skönt med ett par dagars ledigt

En sådan stjärnsmäll. Mats Sundin och hans lagkamrater i Toronto fick lämna Pittsburgh med svansen mellan benen i natt.

– Det enda positiva med det här är att vi har ett par dagars ledighet att se fram emot, säger Torontocoachen Paul Maurice uppgivet efter 2-8-förlusten.

Det blir ingen All star-match för Mats Sundin i år. Och lika bra är kanske det efter lördagens avhyvling i Mellon Arena. Efter förlust med 2-8 mot ett hett Pittsburgh Penguins kan Torontokaptenen behöva några dagar för att slicka såren.

– Över lag gör vi inte någon bra match i kväll, säger Mats Sundin till AP. Jag tyckte vi spelade bra de första fem minuterna. Sedan tog vi för många utvisningar, det utnyttjade Pittsburgh.

Efter att Jeff O’Neill gett gästerna ett tidigt 1-0-mål föll Toronto sönder och samman. Pittsburgh gjorde sju obesvarade mål innan backen Brendan Bell reducerade. Fem av dem kom i powerplay.

Värst i Pittsburgh var veteranen Mark Recchi, 38, som gjorde karriärens sjunde hattrick. Och han hade bra understöd av den yngre generationen. Poängligaledaren Sidney Crosby satte själv ett mål och spelade fram till två medan den ryske rookie Evgeni Malkin spelade fram till fem av målen.

Segern gjorde att Penguins gick i kapp Toronto, upp på en delad åttondeplats i Eastern conference.

– Jag tänker inte ljuga. Vi var verkligen ute efter att nå dit innan det här uppehållet, säger Mark Recchi. Grabbarna har verkligen fokuserat på det här. Nu kan vi njuta av vårt uppehåll.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL