Boork hyllades av fansen

HOCKEY

”Väldigt smickrande”

GÄVLE

Ännu är inget klart med vem som ska träna Brynäs nästa säsong. Men för fansen är valet solklart. LångT efter att matchen tagit slut mot Linköping hyllades Leif Boork med högljudda ovationer från läktaren. Till sist kom Boork och tog emot jublet som en artist som ger extranummer.

– Det är klart att det är väldigt smickrande, säger Leif Boork.

För några veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att överraskningslaget Brynäs trots sina framgångar funderar på att byta ut succétränaren Leif Boork vars kontrakt går ut efter säsongen. Boork har förvandlat det problemfyllda laget från att vara ett lag på dekis till att vara med och slåss om seriesegern på två säsonger.

– Jag och sportchefen Michael Sundlöv har kommit överens om att ta diskussionen under landslagsuppehållet om en vecka. Vi ska då diskutera en eventuell förlängning av kontraktet, säger Leif Boork.

Så efter LG Hockey Games vet vi om det är du eller någon annan som tränar Brynäs?

– Det tror jag att jag kan lova.

Vad vill du själv då?

– Det vill jag över huvud taget inte kommentera i det här läget.

Publiken vill i alla fall med all önskvärd tydlighet att du ska vara tränaren en säsong till?

– Som huvudtränare måste jag ta åt mig av ovationerna, men fansen är i första hand nöjda med vad klubben och laget presterat. Vår målsättning är att göra vårt bästa i varje match och det verkar som publiken ser att vi gör det. Och då måste förstås jag vara nöjd också.

– Eftersom vi inte kommit igång med diskussionerna vill jag varken svara ja eller nej på om vi vill ha kvar Leif Boork, vi får väl se vad som händer, har Brynäs sportchef Michael Sundlöv sagt tidigare till Sportbladet.

Se även:

Anders Sundin

ARTIKELN HANDLAR OM