”Han bär oss på sina axlar”

HOCKEY

Sundin hyllad efter viktig Toronto-seger i natt

Mats Sundin har tagit sig an ett svårt uppdrag – Torontos svenske kapten ska ta sitt lag till slutspel.

I natt fixade den snart 36-årige Sundin två viktiga poäng i hemmamötet med divisionsrivalen Boston Bruins, som besegrades med 5-1.

– Han bär oss på sina axlar, säger målvakten Andrew Raycroft.

Foto: Hyllad. Mats Sundin ledde formsvaga Toronto till en viktig seger i natt.

Toronto Maple Leafs säsong började mycket lovande i höstas. Det nederlagstippade laget undvek olyckskorparnas kraxande och fanns länge och väl med i toppen av Eastern conference. Därefter har laget svalnat. Skador på nyckelspelare som Alexei Ponikarovsky, Mike Peca och Kyle Wellwood har gjort att Leafs tappat mark.

Inför nattens hemmamöte med Boston Bruins var det därför extra viktigt med två poäng. Mats Sundin insåg allvaret, drog på sig stålmansdräkten och sköt med två mål och en assist sitt Leafs till en klar 5-1-seger.

– Mats har satt oss på sina axlar, det är kul att se honom spela. Det är väldigt kul att ha honom omkring sig, säger målvakten Andrew Raycroft till AP.

Raycroft, som kom från just Boston i utbyte för det finländska målvaktsunderbarnet Tuukka Rask i somras, stoppade 27 skott mot sin gamla klubb. Mats Sundin tycker att det är just stödet till målvakterna som varit för dåligt den senaste tiden.

– Vi måste spela bättre defensivt, som en hel grupp. I kväll tycker jag att vi tog ett steg i rätt riktning. Om vi ska bli ett slutspelslag måste vi förbättra defensiven, säger svensken.

Offensivt har Torontos spel till stor del kretsat kring Sundin den senaste tiden. På sina nio senaste matcher har veteranen producerat åtta mål och sju assist. Han är sammanlagt uppe i 18 mål och 38 poäng på 34 matcher den här säsongen.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL