Samuelsson vann i återvändarmötet

HOCKEY

Men mästartränaren fick gå poänglös

Tommy Samuelsson var lyckligast efter återvändarmötet.

Hans nya klubb Färjestad besegrade Skellefteå med 4-3 på bortaplan.

- Det är tre poäng som är det viktiga, sa Samuelsson till ppv.

Detsto tyngre var det för Färjestads mästartränare Per-Erik Johnsson som inte kunde besegra sin gamla klubb.

Skilda världar var det för två tränare som hyllades enormt efter förra säsongen. Skelleftås Per-Erik Johnsson som förra säsongen vann SM-guld med Färjestad, men i år ska han klara kvar Skellefteå den högsta serien.

- Visst kändes det roligt och inspirerande att få möta dem. Det är ett bra lag, ändå hade vi hugg på dem och gjorde en bra match. Men det är ingen vidare tröst nu, sa Per-Erik Johnsson till TT.

Färjestads Tommy Samuelsson som förra säsongen tog upp Skellefteå i elitserien, ska se till att Karlstad-klubben vinner ett nytt SM-guld.

- Visst var det med positiva känslor jag for hit upp. Men sedan blev det som vilken match som helst, sa Samuelsson.

Och ikväll möttes tränarna som bytt platser med varandra i båsen.

Färjestad hetast från start

Mästarna Färjestad startade bäst och tog greppet om matchen från start.

Efter 15.30 av den första perioden prickade nyförvärvet Andreas Johansson in 1-0 i spel fem mot fyra bakom en skymd David Stathos, som gjorde sin första match i Skellefteå-kassen. När Färjestad utökade ledningen till 2-0. Var målskytten en av de mest oväntade på rinken. Defensive backen Jonas Frögren överlistade Stathos med ett stenhårt handledsskott som satt perfekt i nättaktet.

Efter 12.59 kom Daniel Welser fri mot Christohper Heino-Lindberg, men en FBK-back slänger sig och bryter. Men domaren Mikael Lindqvist blåser straff. Straffläggaren Fredrik Krekula är iskall när han ställs mot Heino-Lindberg. Krekula skjuter pucken bergsäkert i det vänstra krysset fram till 1-2.

I slutet av den andra perioden pressade Färjestad tungt i numerärt överläge. Och de gav utdelning. Med 38 sekunder kvar prickade lagkaptenen Jörgen Jönsson in 3-1 i spel fem mot tre. FBK:s tredje mål för kvällen i power play.

Skellefteå kom ikapp

Men nykomlingen Skellefteå är inte ett lag som viker ned sig. Efter 49.17 tryckte nyförvärvet och nye publikfavoriten Jason King in 2-3. Domaren Mikael Lindqvist godkände målet trots protester från Färjestad-spelarna. Enligt Färjestad sparkade King in pucken med skridskon, men domaren tyckte att skridskörelsen var omedveten. Efter 52.38 prickade skridsoskicklige Anders Söderberg in kvitteringen, 3-3.

Men glädjen blev bara 58 sekunder lång för publiken och Skellefteå-spelarna. Veteranen Peter Nordström fick stå helt omarkerad vid stolpen och kunde bergsäkert lägga in segermålet.

- Det är bara att tacka att de glömde bort att markera mig. Var ett enkelt mål att göra, sa Nordström till ppv.

Skellefteå tog ut målvakten på slutet men kunde inte få in en kvittering, trots stor press mot Heino-Lindberg.

- Fortsätter vi att göra sådana missar vinner vi aldrig den här typen av matcher. De straffar oss obönhörligt och direkt, sa Johnsson.

Jörgen Källström

ARTIKELN HANDLAR OM