Kris – då är han tillbaka

HOCKEY

”Vi måste ta tag i det här nu”

Peter Forsberg är på väg mot en rekordsnabb comeback i krislaget Philadelphia.

– Ja, jag går på is på tisdagsträningen och hoppas kunna spela redan på torsdag. Vi måste ta tag i det här nu, säger Foppa.

Foto: ”Det kan bara bli värre”, säger Peter Forsberg som är mycket besviken på sig själv och resten av laget efter den usla säsongsinledningen.

När Foppas stukade handled undersöktes av en specialist i Orlando i fredags blev domen 7–10 dagars vila från match.

Men spelar han på torsdag har det bara hunnit gå sex.

– Jag ska tejpa upp handleden och göra ett träningspass på is igen. Sedan får vi se hur det känns. Men jag räknar väl med att kunna spela på torsdag, säger Foppa till Sportbladet i natt, då han för första gången talar ut om krisen i Flyers.

Det har varit några turbulenta dygn för Peter Forsberg i Philadelphia, även om han inte var direkt överraskad över att coachen Ken Hitchcock fick gå.

– Men att Bobby Clarke skulle kliva av var jag inte förberedd på. Det var en liten chock, säger Foppa,

Hur känns det själv? Det går väl inte att kalla det någon perfekt start som ny lagkapten med tanke på vad som hänt?

– Nej, nej, det kunde väl inte bli värre. Det blir naturligtvis lite gnäll från alla runtomkring, men det får man ta. Men det kunde ju knappast ha startat sämre.

Kan missa slutspelet

Under alla år i NHL har du aldrig missat ett slutspel. Hur tacklar du den här situationen? Den är ju helt ny för dig?

– Visst är det lite tungt, sådär. Det är väl första gången jag är i ett sådant här läge. Vi hade en tung säsongsstart i Colorado en gång minns jag, men det var inte i närheten av det här.

– Men vi får börja om. Det är bara att acceptera att det gått tungt. Men ingen behöver titta längre än till sig själv. Jag är en del av det och jag är en av dem som måste se till att vi vänder på det här.

Men Stanley Cup-slutspelet känns avlägset just nu?

– Nej, vi kan inte glömma säsongen bara för att vi förlorat åtta matcher. Vi har fått en dålig start, men så himla dåliga har vi inte varit. Det har varit ganska tuffa bortamatcher och nu har vi fem raka hemma. Det är vår chans att jobba ikapp.

Ser du något positivt efter den här starten?

– Ja. En sak. Det kan bara bli bättre.

Philadelphia Flyers usla inledning

Mats Wennerholm

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL