”Han brukar gå ned i de lägena”

HOCKEY

Poängkungens kaxiga matchvinnarhälsning

Tack för senast, Sperrle.

Poängkungen Tony Mårtenssons hälsning efter avgörande 6–5-målet i förlängning var skönt kaxig.

– Han brukar gå ned på knä i de där lägena, så det var bara att sätta den högt, säger Linköping-stjärnan.

Svängmatchen Linköping-Brynäs hamnade i förlängning efter 5–5 vid full tid, men väl där visade topplaget LHC klass.

Mattias Weinhandl hittade fram med en öppnande passning till Tony Mårtensson som trampade sig loss i offensiv zon – och redan då hade planen klar för sig mot gamle lagkompisen Daniel Sperrle.

– Det var väl ett halvt friläge och jag tänkte bara på att sätta den högt. Han brukar gå ned på knä där, det är väl hans svaghet, säger Mårtensson till Canal Plus.

Du visste att han skulle göra det?

– Ja, han var ju hos oss för några säsonger sen.

Linköpings fixstjärna grämde sig annars efter slutsignalen.

– Vi hade 3–0 och skulle ha stängt matchen, men de fick nåt powerplay mål i andra och var plötsligt tillbaka. Två poäng är bra, men vi skulle haft tre.

Efter den första perioden talade precis ingeting för Brynäs, hemmastarka Linköping hade via Carl Gunnarsson, Johan Fransson och Tomas Surov skaffat ett gyllene läge och Gävle-laget blev rejält sågat av Anders ”Ankan” Parmström.

– Brynäs gör inte sitt jobb, inte nånstans på banan. Linköping kan egentligen ta av sig axelskydden och bara stå och skjuta – det är ingen som tar dem överhuvudtaget.

Efter en vunnen poäng kunde ändå bottenlaget glädja sig åt en poäng.

– Jag tycker att vi visade moral som kom tillbaka in i matchen. Vi fick lite bättre fart under benen, säger assisterande tränaren Tomas Thelin.

ARTIKELN HANDLAR OM