Tacka klacken för segern, Djurgården

HOCKEY

Torsdagens hetaste match?

Djurgården-Skellefteå, förstås.

Skulle DIF minska glappet till slutspel – eller skulle avståndet öka?

Djurgården passade på att förstärka i båset med att plocka ned Johan Garpenlöv. Ett smart drag.

Nu har DIF en väldigt kompetent ledartrio som ska ta dom ur den här krisen.

Och vilket härligt tryck på läktaren. Man fick drömma sig tillbaka till 80-talet då DIF hade en grym klack som skrämde slag på många lag. Över 8 000 hade tagit sig till Hovet för att hjälpa DIF och det syntes för DIF var heltaggat från start och körde över Skellefteå i första perioden.

Linköping är inne i ett stim nu. Sist vann dom en säker seger över Brynäs och nu krossade man Mora. 7–2!

Annars är januari månad en väldigt stressig månad för sportcheferna i elitserien. Sista januari är sista dagen att förstärka sitt lag. Visserligen är det lite lugnare nu när man tagit bort värvningsfönstren som var förra året. Men jag tror absolut det kan dyka upp ytterligare spelare i nåt av lagen i botten.

Jag såg i Gävletidningen Arbetarbladet att Gävle kommun funderar på att hedra Tommy Sandlin med att döpa en gata eller ett torg efter honom, vilket jag tycker är väldigt fint gjort av dem.

Tommy är den absolut störste hockeytränare vi haft i Sverige och hans meriter talar för sig själva.

Men att ligga på topp och försöka leda utvecklingen kostar på och kroppen tar stryk.

Alla pratar om vilken fantastisk tränare Tommy var, men när jag tänker efter så är det inte tränaren Tommy Sandlin jag tänker på utan jag tänker på den Tommy som älskade att ha spelarnas ungar omkring sig, han var väldigt barnkär och mån om sin familj. Fanns inget lag i landet som gjorde så många olika saker med familjerna som vi gjorde i Brynäs och det var Tommys förtjänst.

Vila i frid, Tommy.

Glödhet

Iskall

Citat från Tommy Sandlin

Anders ”Masken” Carlsson ([email protected])