Hockey

Hockeystudion Podcast #2

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

Förslaget att SHL kan plocka spelare fritt från Hockeyallsvenskan gör hockeyfansen galna.

Det är Hockeystudions podd övertygad om.

– Det här innebär att de allsvenska lagen kan tappa alla sina bästa spelare, säger Johan Garpenlöv.

SHL är inne i en stor förändringsfas, det går inte att ta miste på. Nytt namn i just SHL. Ligan ska utökas från tolv till 14 lag och krav på ekonomi och arena är några andra nymodigheter. Lägg sedan till snack om wild cards och regelförändringar till tre mot tre i förlängning så förstår ni att hockeyfansen står på tårna om vad som händer härnäst.

Sportbladet har tidigare skrivit om nästa fas i nya SHL – transferregler eller utbildningsersättning mellan våra två högsta ligor.

”SHL är på rätt väg”

I det förslag som ligger ska SHL kunna plocka spelare med kontrakt från de allsvenska lagen ända fram i sommar. Enligt en prislista, som just nu är på remiss, är spelarna indelade i olika nivåer och SHL kan värva kontraktsbundna spelare fram till några veckor innan seriestart, vilket är dråpslag för de allsvenskan lagen.

– SHL är på rätt väg och de håller på att sätta ett ramverk som gör att lagen i högsta serien får en säkrare framtid med bra spelare, säger Johan Garpenlöv i podden.Poddens Daniel Breitholtz, frispråkig hockeytyckare, menar att det här är bra och att SHL närmar sig det som han vill uppnå.

”För en stängd liga”

– Jag är för en stängd liga, det är väl jag och fyra till i Sverige som är det, säger Breitholtz.Det här förslaget, om det går igenom, kommer reta upp många i hockeysverige men det kan också hjälpa de allsvenska lagen med ekonomin.

– Lagen i Hockeyallsvenskan kommer få bra betalt för sina spelare när de går till SHL. Det gynnas de av. Sedan kanske aldrig exempelvis Asplöven kommer att kunna gå upp, men det är en verklighet som de får leva i, säger Garpenlöv om SHLs nya regler.

Även spelare utan kontrakt omfattas av de nya transferreglerna och just den delen är problematiskt sett från Bosman-domen som kräver att spelare ska ha fri rörlighet marknaden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!