Daniel Widing

Straffet efter gesten – stängs av två matcher

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Daniel Widing blev anmäld för sin onanigest mot Luleåspelarna i går.

Nu är det klart att han straffas med två matchers avstängning.

Även Martin Sevc och Jonathan Sigalet stängdes av för knätacklingar.

– Jag tar lärdom av det här och går vidare, tråkigt att missa två matcher i slutspurten av serien, kommenterar Widing i ett sms till Sportbladet.

Det var heta känslor efter norrderbyt mellan Skellefteå och Luleå igår. Den stora snackisen blev Daniel Widings onanigest mot Luleåspelarna efter slutsignal.

– De hånar oss efter en vinst och då gör jag en gest tillbaka. Sen är det inget mer med det. De gör en grej mot mig, jag gör en grej mot dem och sedan åker vi av. Det går jättesnabbt. Det är samma sak som om man trashtalkar på isen, sa han till Sportbladet i går kväll.

”Förutsätter ett straff”

I morse kunde Sportbladet avslöja att Widing anmäls för tilltaget och efter ett möte i disciplinnämndens i eftermiddag är det nu klart att han stängs av i två matcher för gesten. Därmed missar Widing matcherna mot Modo i morgon och Färjestad på tisdag.

Disciplinnämnden skriver så här i sin motivering:

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan om att Daniel Widing utfört en obscen gest i form av en onanirörelse i riktning ut mot banan. Mot Daniel Widings förnekande är det dock inte styrkt att gesten varit riktad mot en enskild individ. Att utföra denna typ av gest på en idrottsarena i detta sammanhang är emellertid i sig klandervärt och sådant som enligt nämnden kan påverka tilltron till idrottens anseende negativt och bör därför beivras och föranleda en kortare tids avstängning. Nämnden finner att avstängningens längd ska bestämmas till två matchers avstängning.”

– Jag tar lärdom av det här och går vidare, tråkigt att missa två matcher i slutspurten av serien, skriver Widing i ett sms.

Domen mot Widing var bara en av tre från mötet. Både Martin Sevc, Skellefteå, och Jonathan Sigalet, Luleå, stängs av i fyra matcher varav en omvandlas till böter för två knätacklingar.

Lika domar för knätacklingar

Skellefteåtränaren Bert Robertsson var först sparsam med att kommentera straffet när Sportbladet ringde.

– Är det granskat så förutsätter man att de har goda skäl till att anmäla och då förutsätter man nästan att det ska komma en dom av något slag, men straffets dignitet vill jag inte kommentera, säger han.

Ett tag senare ringer dock Bert Robertsson upp och vill lägga till en sak.

– Det där är (Widing och Sevc red. anm.) två ärliga hockeyspelare som på något vis kämpar väldigt hårt för sitt lag att det är synd att de ska svartmålas och smutskastas när det är två killar som strider hårt för Skellefteå AIK.

Menar du att domen smutskastar Daniel Widing?

– Nej, men jag vet att de har blivit ifrågasatta i media och sociala medier och jag tycker på något vis att sociala medier är ett forum man inte ska ta på allvar, därför vill jag få det sagt. Jag tycker inte de är värda att bli uthängda som förbrytare, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Daniel Widing

Luleå HF

Skellefteå AIK

Jonathan Sigalet

Martin Ševc

Bert Robertsson

Disciplinnämnden - Svenska Ishockeyförbundet