Linköping

Färjestad bröt dyster svit mot Linköping

Av: 

Anna Lindbäck

Samuel Abrahamsson

HOCKEY

Vann för första gången på sex matcher mot LHC

Linköping har blivit en mardrömsmotståndare för Färjestad med fem raka vinster.

Men ikväll bröts sviten när Färjestad vann med 3-2 efter att FBK avgjort med sju sekunder kvar av matchen på straff.

– Det är åt helvete, det är riktigt tufft, säger Roger Melin till C More.

Den 29 januari förra året, det är datumet som Färjestad senast vann en SHL-match mot Linköping. Fem raka förluster senare har den negativa sviten nu brutits för Karlstadlaget.

I kväll vann de med 3-2 efter att Milan Gulas avgjort på straff med endast sju sekunder kvar av matchen.

– Jag försökte bara få iväg ett enkelt skott och pucken gick in. Skönt att vi fick med oss tre poäng, säger Gulas ödmjukt till Sportbladet.

Little målskytt för LHC

Linköping öppnade annars matchen bäst och hade några jättelägen i den första perioden utan att få in pucken bakom Justin Pogge.

Men i den andra perioden smällde det direkt när Broc Little mycket snyggt tryckte in 1-0 efter dryga minuten av den andra perioden.

– Det var en bra passning och jag försökte bara få den på mål, sa Little.

Färjestad kom tillbaka

Men i den tredje perioden skulle Färjestad visa sig bryta sin dystra svit mot Linköping, men det skulle sitta hårt inne.

Först satte Toni Rajala dit kvitteringen och drygt 13 minuter in i den tredje perioden satte nyförvärvet Tero Koskiranta dit 2-1 vilket alla trodde skulle bli matchavgörandet.

Men Broc Little ville annat och kvitterade med 55 sekunder kvar av matchen för LHC vilket dock skulle visa sig bli betydelselöst.

Melin förbannad

Färjestad fick med sju sekunder kvar av matchen straff, Milan Gulas klev fram och satte iskallt dit det avgörande målet.

– Jag älskar den typen av situationer, det är ju hockey Jag ville lägga straffen men det var tränaren som bad mig. Så jag tog den och satte den. Det kul att den gick in, det är alltid roligt att få fira en seger med fansen, flinar matchhjälten.

Linköpings tränare Roger Melin var givetvis besviken efter matchen.

– Det är helt jävla fantastiskt att två landslagsbackar kan släppa igenom en sådan puck. Det ska inte finnas på kartan att våra mest erfarna spelare ballar ur när det gäller som mest. Det är inte okej, säger han till Sportbladet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Linköping

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköping

SHL Svenska hockeyligan

Färjestad BK