Ägaren öppnar för flytt av NHL-klubben

HOCKEY

Florida kan byta stad – går med förlust

Florida Panthers går med jätteförlust varje år.

Nu uppger Fox Sports att NHL-laget kan vara på väg att flytta.

Las Vegas har nämnts som möjlig ny hemvist.

Florida Panthers går med jätteförlust varje år.

Florida Panthers var NHL:s näst sämsta lag förra säsongen och tog bara 66 poäng på 82 matcher.

Publikintresset i delstaten är inte heller fenomenalt – Panthers snittade bara 14 177 åskådare vilket även det var näst sämst i ligan.

Klubben går därtill dåligt ekonomiskt.

Hockeysverige hänvisar till Fox Sports som uppger att Florida Panthers backar med 30 miljoner dollar, 200 miljoner kronor, årligen.

Nu öppnar delägaren Doug Cifu för att överge staden på ostkusten och i stället flytta Florida Panthers någon annanstans.

– Arenan och laget har förlorat stora summor pengar över de senaste tio åren. Den nuvarande affärsmodellen är inte hållbar, säger Cifu enligt Fox Sports.

Kan flytta till Las Vegas

Cifu och Vinnie Viola köpte Florida Panthers i september för 1,5 miljarder kronor. Tänkbara nya städer är Seattle, Las Vegas, Kansas City och Quebec City som alla nämns som möjliga hemvister för framtida NHL-lag.

I juli skrev New York Post om att en grupp investerare, med legendaren Wayne Gretzky i spetsen, undersökte möjligheterna att få ett lag till Seattle på den amerikanska västkusten.

– Det finns ett intresse, och vi lyssnar. Men vi har inte inlett en formell process för att expandera, sa NHL-bossen Gary Bettman till Toronto Sun i våras.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL