Debutantens kaxiga utspel: ”Lågt tempo”

HOCKEY

Örebro gjorde tre mål på 55 sekunder

Talangen Emil Pettersson gjorde succé i sin SHL-debut.

I sin första period gjorde han mål och jumbon Modo ledde med 3-0 mot Örebro.

– Jag tycker det är högre tempo i Allsvenskan, sa talangen efter första perioden till Cmore.

Emil Pettersson, 21, har öst in poäng för hockeyallsvenska Timrå under säsongen. Under tisdagen gjorde han sin första match i SHL för Modo.

Det tog drygt 15 minuter innan forwarden kunde trycka in en kasse i power play. När han fick frågan om han märkt av en stor skillnad i tempot mot Hockeyallsvenskan svarade han självsäkert.

– Helt ärligt tycker jag att det är högre tempo och mer böljande spel i Allsvenskan.

”Vi är kvar på flyget”

Tabelljumbon Modo har varit klara för kvalspel sedan länge och laget hade bara tagit tre poäng på de sex senaste matcherna. Men i matchen mot femman Örebro fick Modo en drömstart och ledde med 3-0 efter första perioden.

Andra perioden blev en hawaii-tillställning med mängder av misstag och öppna chanser åt båda håll. Men när Örebro missade sina lägen kunde hemmalaget kontra in 4-0 genom Adrian Kempe, som därmed bröt sin 22 matcher långa måltorka.

– I första perioden vet jag inte vad vi håller på med. Vi är kvar på flyget, i bussen och jag vet inte vad. Vi hjälper inte vår målvakt för fem öre. I andra spelar vi upp oss lite men vi måste sätta våra chanser, sa Örebros Tomas Skogs efter den andra perioden.

Modo nära kollaps

Modo kunde utöka till 5-0 i den tredje perioden efter att den vikarierande målvakten Johannes Jönsson tappat in ett backskott från Travis Roche.

Med fyra minuter kvar ledde hemmalaget med fem mål och såg för första gången på länge ut att gå mot en stabil seger, men då hände något.

Emil Djuse slog en indianare och Martin Johansson kunde sätta 5-1 på friläget. 55 sekunder senare hade Örebro gjort två mål till och avslutningen blev plötsligt spännande.

Men Modo lyckades rida ut stormen och höll undan.

– Vi kan inte tappa fokus en sekund, då utnyttjar motståndarna det direkt. Men förutom de sista minuterna är jag nöjd med spelet, det är det viktigaste, resultatet spelar inte så stor roll, säger  Modos tränare Per-Erik Johnsson efter matchen.

Förlusten innebär att Örebro halkar ner till sjätte plats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM