Mårts utesluter fortsättning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: VIASAT HOCKEY
Pär Mårts.

Pär Mårts gillar det nya World Cup-upplägget.

Men han kommer inte att stå i Tre Kronors bås när turneringen spelas hösten 2016.

– Jag hoppas att den som tar över gör ett bra jobb, säger han.

På lördagskvällen blev det officiellt klart att World Cup i ishockey återuppstår 2016. Turneringen kommer att avgöras i Toronto den 17 september–1 oktober.

Lika klar verkar Mårts vara över att hans tid då är över.

– Jag är inte med då, säger Mårts vars kontrakt går ut 2016.

Då har han varit Tre Kronors förbundskapten sedan 2010 och har redan förlängt en gång.

"Inte tänkt tanken"

Att han kommer att göra det en gång till låter inte som ett alternativ.

– Jag har inte ens tänkt tanken. Jag ska försöka behålla mitt jobb över de två kommande VM-turneringarna. Det är vad jag jobbar för.

Annars gillar Mårts att World Cup, som senast spelades 2004, dammas av igen.

– Jag tycker det är en fräsch idé. För mig är World Cup inte som ett OS eller VM utan mer ett sätt att bjuda på jäkligt härlig hockey med de bästa hockeyspelarna, säger han.

Två blandlag

Det blir – som framkommit tidigare – sex landslag (Sverige, Kanada, USA, Ryssland, Tjeckien och Finland) samt två blandlag, övriga Europa och ett nordamerikanskt lag med unga spelare. Ett koncept som fått viss kritik – men Mårts gillar det.

– Jag tycker man får plats med fler världsstjärnor som annars inte hade kunnat spela. Sedan vet jag inte var bucklan ska stå om Europalaget eller det andra gänget vinner.

Pär Mårts nästa trupp presenteras på måndag till dubbellandskamperna mot Finland den 6 och 8 februari. Som väntat är det stökigt eftersom KHL inte har speluppehåll.

– Det är en strid om nästan varje spelare. Några är klara, men exakt hur många KHL-spelare vi får loss jobbar vi med nu. Vi har helgen på oss.

Klart är att Oscar Möller, Ak Bars Kazan, inte kommer då han ska bli pappa.

TT

Publicerad: