Valde Färjestad efter sin barndomsidol

HOCKEY

Bekräftat: Norske Haugen ny målvakt i Färjestad

1 av 2 | Foto: Lars Haugen.

Lars Haugen köpte en födelsedagspresent till sig själv – ett kontrakt med Färjestad. Han gjorde valet efter sin stora idol.

– Min far rotade fram en gammal tröja i källaren. En lila-gul Färjestadtröja med 30 Ketterer på ryggen. Han var min stora idol när jag växte upp, säger han till Färjestads hemsida.

FBK:s guldhjältar 2002 – vad hände sen?

Det har surrats om flera svenska klubbar för den norske landslagsmålvakten Lars Haugen.
Men valet föll tillslut på Färjestad. Efter idolen Markus Ketterer som vaktade målet i Karlstadslaget säsongen 1996/97.

– Min far rotade fram en gammal tröja i källaren. En lila-gul Färjestadtröja med 30 Ketterer på ryggen. Han var min stora idol när jag växte upp, säger Haugen till Färjestads hemsida.

Han skrev på kontraktet i onsdags och presenterades på en presskonferens på sin egen födelsedag under torsdagen.

–  Körde från Oslo i morse och när jag passerade gränsen till Värmland så kom solen så det har varit en kanondag hittills, säger Haugen.

Lämnar KHL

I Färjestad har det funnits gott om norrmän genom åren. I år har både Marius Holtet, Martin Röymark och Ole-Kristian Tollefsen funnits med i truppen och Färjestad har bekräftat sitt intresse för Jonas Holös.

– Det är ju det närmaste laget för oss norrmän och i Färjestad har det spelat många norrmän före mig vilket gjort att intresset för Färjestad BK i Norge är stort.

Haugen har spenderat de senaste säsongerna i KHL-klubben Dinamo Minsk och ersätter Fredrik Pettersson-Wentzel som inte fick förnyat kontrakt i Karlstadsklubben. Nu får han konkurrera med Justin Pogge om förstaspaden. Sportchefen Leif Carlsson är nöjd med sin målvaktsvärvning.

– Vi är jätteglada att vi nu kunnat få till den här värvningen. Kontraktet skrevs på igår och nu ser vi fram emot en härlig intern kamp mellan Haugen och Pogge där vi tror att de kommer att sporra varandra till bra saker, säger han.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

FBK:s guldhjältar 2002 – vad hände sen?