HV 71 vände i slutminuterna

HOCKEY

Jönköping/Stockholm. På väg mot 0-2 i matcher och krisläge i kvarten.

Då vände HV 71 i matchen mot Linköping i slutminuterna.

– Det var en viktig match. Att hamna i underläge 0-2 hade varit tufft, säger matchhjälten Erik Christensen.

HV 71 har åkt ut i fyra raka kvartsfinaler. Och med bara fyra minuter kvar av andra mötet mot LHC så började det dofta uttåg även en femte gång.

Då hade Linköping ledningen med 2-1 efter att ha vänt matchen på bara 43 sekunder genom Johannes Salmonsson och Jacob Micflikier i mellanakten.

Skott i krysset avgjorde

Men Jönköpingslaget orkade resa sig i den täta och fysiskt tuffa matchens slutskede. Mattias Karlsson kvitterade med ett handledsskott när klockan stod på 16,27 och med 1,03 kvar av matchen så skrinnade Erik Christensen loss i en omställning och prickade krysset med en handledare.

– Det är en match som går upp och ner, det handlar om momentum. Jag hade tur som fick ett bra läge i en omställning och sen sköt jag bara, säger Christensen som även satte matchens första mål med en läcker soloshow.

Hyllas av lagkamraterna

Efter segern hyllade kanadensaren hemmafansen:

– Publiken är alltid jättebra. Jag har varit i alla arenor några gånger, och jag är partisk för jag spelar i laget, men det finns ingen annan arena som är nära energin som finns här.

Lagkamraterna var i sin tur inte sena att hylla nummer 24:

– Han visar sina ledaregenskaper. När han har en bra dag är han bästa forwarden i ligan, säger Teemu Laine och fortsätter:
– Han är komplett, bra tekare och playmaker. Vi behöver en förstacenter när Davidsson flyttat in i styrelsen. De skorna är stor att fylla, men han klarar det bra.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71