Hockeyallsvenskan

Södertälje förlorade i bottenmötet

Av: 

Robert Rosén

Får gå? Janne Karlssons dagar i SSK-båset kan snart vara räknade.
Får gå? Janne Karlssons dagar i SSK-båset kan snart vara räknade.

HOCKEY

Södertälje SK förlorade med 1-3 i bottenmötet mot IK Oskarshamn - i en match där Robin Press inte fanns med. Därmed har laget nio poäng till säker mark - med bara fem återstående matcher.

– Det känns förjävligt, säger Södertäljes Robert Carlsson till Sportbladet.

Ett negativt kval kryper allt närmare för Södertälje SK. Under lördagen förlorade de med 1-3 mot bottenkonkurrenten IK Oskarshamn. Södertälje har nu nio poäng upp till Asplöven och Oskarshamn, närmast ovanför strecket.

– Det hade kunnat vara tre poäng upp till strecket och nu är det nio. Klart det var en viktig match, säger Robert Carlsson till Sportbladet innan han tillägger.

– Det känns förjävligt.

”Behövde vila”

I matchen så fanns inte Södertäljes Robin Press med, försvararen ryktas till Luleå men till Länstidningen Södertälje menar försvararen att det inte har någonting att göra med att han inte fanns med.

- Jag vilade i dag.

Någonting som även Södertäljetränaren, Anders Karlsson, bekräftar för Länstidningen Södertälje.

– Han vilade i dag. Det har ingenting med någon framtid att göra utan det är beslut som togs i dag, nämligen att Press inte skulle spela i dag. Han behövde vila i dag, det behåller vi internt. Det är mitt beslut tillsammans med Press.

Fem matcher återstår

Det var Oskarshamn som tog ledningen i Scaniarinken men efter 6.32 av den andra perioden lyckades Jesper Frödén kvittera Oskarshamns ledning. Detta sedan Pär Edblom lagt in pucken via köksvägen och Frödén kunnat stöta in returen.

Oskarshamns Greg Squires skulle dock göra 1-2 i slutet av samma period och i slutforceringen kunde Victor Svensson göra 1-3 till IK Oskarshamn.

– Det har väl sett ut som de flesta matcherna. Vi spelar bra tidsvis och så släpper vi in ett enkelt mål, då sjunker vi till botten, säger Robert Carlsson och försöker finna en förklaring till det hela.

– Jag tror att det är väldigt mycket mentalt.

Oavsett om läget ser tufft ut så menar Robert Carlsson att Södertälje nu behöver börja vinna matcher, om det inte räcker till ett nytt kontrakt så åtminstone för att få med sig en positiv känsla till ett eventuellt kval.

Med enbart fem matcher kvar av grundserien så förstår han dock att läget är tufft.

– Mentalt får man nog börja förbereda sig för kvalserien.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan